Alaçatı Rüzgârına İzmir Ekonomi İmzası

Alaçatı MillFest – Moda ve Sanat Festivali’nde, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğrencileri moda şöleni yaratıyor.

  • 0
  • 1.309
Alaçatı Rüzgârına İzmir Ekonomi İmzası
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Alaçatı MillFest – Moda ve Sanat Festivali’nde, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğrencileri moda şöleni yaratıyor. Öğrenciler Dilara Karaca, Ece Metiner, Gökçe Üstgül, Zeynep Karaoğlu, Özge Yetik koleksiyonlarıyla Alaçatı’nın rüzgârını kıyafetlere yansıttı.

Ege Giyim Sanayicileri Derneği ile Çeşme Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen festivalde, Alaçatı İzmir Ekonomili Moda Tasarımcılarının tarzıyla şekilleniyor.
İEÜ Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğrencisi Dilara Karaca, festival için hazırladığı koleksiyonun doğal bir görünüme sahip olduğunu belirterek, “Koleksiyonum plaj ve ev giyimi ürünlerini içeriyor. Denim grubu ile birlikte doğal keten ve pamuklu kumaşlardan ürettiğim giysileri el nakışlarıyla tamamladım. Yazın doğallığını ve tüm renklerini el işçiliğiyle işledim” dedi.

‘Alaçatı renkleri’
Öğrencilerden Gökçe Üstgül de, Alaçatı’nın renklerinden ve doğallığından ilham aldığını ifade etti. Üstgül, “Şallar, plaj ve ev giyimi, renkli nakışlar, poplin gömlek tasarımları, püsküllü detaylar koleksiyonumu oluşturuyor” diye konuştu.

‘Yazın romantikliği’
Ece Metiner de, yazın romantikliğini vurgulayan ipek kumaşlarla festivale katıldığına değinerek, “Pastel tonlarda hazırladığım koleksiyonum günlük ve plaj giyimi üzerine. Plaj giyiminde zerafeti arayan kadınlara ulaşmayı amaçlıyorum” dedi. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fashion Week rüzgarı

Muhteşem başlangıç

10. kez IFW

Genç modacı ‘İtalya’daki finale kaldı

Gelinlik Fuarı sektöre can suyu oldu

23 yılda üç marka

Arşiv