Alaçatı Sanatla buluşuyor

Alaçatı önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da plastik sanatlara ve sanatçılara ev sahipliği yapmaya hazırlandı.

  • 0
  • 594
Alaçatı Sanatla buluşuyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Alaçatı önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da plastik sanatlara ve sanatçılara ev sahipliği yapmaya hazırlandı.  
Yıl boyunca farklı etkinlik ve festivallere ev sahipliği yapan ve turizmde Türkiye’nin markası haline gelen Alaçatı’da bu yıl da 2-8 Ekim tarihleri arasında 3’ncü Alaçatı Sanat Haftası gerçekleşecek. 
 
Magazinle değil Sanatla anılmak istediklerini ifade eden Alaçatı’da yerleşik turizmciler ve Alaçatı sakinleri bu amaçla özel bir program hazırladı. Bu çerçevede “Alaçatı Sanat Haftası” programında onlarca sanatçı kişisel çalışmalarını sergileyecek, canlı performans ve atölyeler gerçekleştirecek. Hafta boyunca resim, heykel fotoğraf sergileri, kukla, cam altı, cam boncuk, mozaik, seramik, şişe ve kumaş boyama atölyeleri yapılacak. Ayrıca sanatın değişik dallarına ve konularına ilişkin söyleşiler gerçekleştirilecek. 
 
Bu etkinliklerden biri de, bu yıl dördüncüsü gerçekleşecek olan Alaçatı Kapari Otel Uluslararası Sanat Çalıştayı. Çalıştaya katılanlar arasında çok ünlü Türk sanatçılarının yanı sıra, ülkelerinde isim yapmış Azerbaycan, Filistin ve İran’lı sanatçılar da yer alacak. Hafta süresince ağırlanacak olan Aynur Ocak Gündoğan, Ayşegül Yarar, Dilek Türk, Efkan Beyaz, Elmir Hüseynov, Elnur Mahmudov, Güzin Arısoy, Khader Hassan Oshah, Nur Esen, Ömer Muz, Teymur Ağalıoğlu ve Yusuf Tarım ürettikleri eserleri 7 Ekim’de yapılacak olan sergiyle sanatseverlerin beğenilerine sunacaklar.  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv