Mahalle Arama Kurtarma Ekibine Yeni Gönüllüler Aranıyor

Çiğli Belediyesi, olası doğal afetlerde ilk müdahale hızını artırmak ve can kaybının en aza indirmek amacıyla 2021 yılında kurduğu Mahalle Arama Kurtarma Ekibini (MAK) büyütüyor.

  • 1
  • 1.608
Mahalle Arama Kurtarma Ekibine Yeni Gönüllüler Aranıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde doğal afetlerle mücadele çalışmalarını kararlılıkla sürdüren Çiğli Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrasında arama kurtarma faaliyetlerinde yaşanan aksaklıklar üzerine 2021 yılında ÇAK bünyesinde kurduğu 150 kişiden oluşan Mahalle Arama Kurtarma Ekibini büyütmek için çalışmalarını hızlandırdı. Başvuruda bulunanlar ilk etapta Temel Afet Bilinci ve İlk Yardım eğitimine tabi tutulacak. İlk aşamayı başarıyla tamamlayanlara talep etmeleri durumunda İtfaiye ve AFAD ile birlikte arama kurtarma eğitimi verilecek.

Başkan Gümrükçü: “Daha güvenli Çiğli için ekiplerimizi genişletiyoruz”

Çiğli Belediyesi’nin depremle mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Gümrükçü, “Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok çevre ilde yıkıma sebep olan depremler, önlem alınmadığında ne gibi sonuçlar doğuracağını hepimize çok acı bir şekilde gösterdi. Çiğli Belediyesi olarak, bir yandan kaybettiğimiz canlarımızın yasını tutarken, bir yandan da deprem bölgesinde bulunduğumuz gerçeğini göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu kapsamda 2021 yılında kurduğumuz Mahalle Arama Kurtarma Ekibimizi büyütmek için yeniden çalışma başlattık. Gönüllü tüm vatandaşlarımızı ekibimize katılmaya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)
  • Yaprak Oban

    Yaprak Oban

    İyi günler ben mahalle afet gönüllüleri eğitimine katılım sağladım.bizi teorik eğitim için arayacaklarını söylediler.Arayan olmadı.sertifika verileceği söylendi oda yok .Çiğli /harmandalı mahalle afet eğitim.bilgi verirseniz sevinirim.

    21 Mayıs 2023 13:56
YORUM YAZ
Diğer Haberler

3. Yaş Üniversiteleri Şenliği’ne geri sayım başladı

Flamingo Doğa Parkı’nda yüzde 80’lere gelindi

24 muhtara teşekkür plaketi

Mesaimin son saatine kadar çalışmaya devam

Seferihisar’a 2,5 milyar liralık yatırım

Kadın Danışma ve Sığınma Evi tamamlandı

Arşiv