Albümünü İzmir'de yaptı

Almanya Osnaburck Konservetuarı Bağlama Bölümü kurucusu ve eğitmeni İsmail Türker’in “Hak Aşkına” adlı 6.  albümü Gülümser Müzik etiketiyle raflarda yerini aldı.

  • 0
  • 2.142
Albümünü İzmir'de yaptı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Osnaburck Konservetuarı Bağlama Bölümü kurucusu ve eğitmeni İsmail Türker’in “Hak Aşkına” adlı 6.  albümü Gülümser Müzik etiketiyle raflarda yerini aldı.

Söz yazarı Kamil Avcı’nın şiirlerinden, İsmail Türker’in bestelerinden oluşan albümün prodüktörlüğünü Yayımci Gülümser MÜZIK- Ahmet Gülümser, tonmaisterliği ve düzenlemeleri Özgün Düzgün, Bağlamaları Kenan Callı ve Cem Cansız, kemanda Burak Gürisiga, nefeslilerde Fedai Teksahin ve Turgay Güzelcan, görsellerda Ozan Gülümser, imzası taşıyan ve 7 türkü’nün yer aldığı albümde vokalleri ise Türker’in kızı Ekin Türker Göcgüner üstlendi.  

KİMDİR
1959 yılında Tokat'da doğdu İsmail Türker’in müzikal yolculuğu ortaokul sıralarında başladı. Müzik ve Bağlama eğitimini Tokat Halk Eğitim Merkezinde sürdüren Türker, Salim Laledaği ve Kemal Sarısözen hocalarla çalıştı.
Bağlama ve Foklör öğretmeni egiticilikde yeterlilik formasyonunu Ankarada Türk Halk Müzigi Halk Bilimleri Başkanı Mehmet Özbek'ten aldı.  Uzun bir süre halkevlerinde çalıştı.
1995 yılında Almanya’nın Osnabrück kentine eğitmen olarak davet edildi.
2000 yilinda Osnaburck Konservetuarinda Bağlama bölümünü kurdu. Halen bu  kurumda çalışmalarını  sürdürüyor. Bu güne kadar 5 albüm yayınladı, Türkiye’yi Almanya ile Avrupa ülkelerinde çok sayıda festival ve konserlerde tanıttı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv