Alexandre Da Costa İzmir Senfoni’ye Konuk

  • 0
  • 807
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) 13 Nisan 2012 Cuma akşamı saat 20.30’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkez’inde Şef Hansjörg Schellenberger yönetiminde bir konser gerçekleştirecek. Bu önemli konsere Solist olarak Dünyaca ünlü Keman virtüözü Alexandre Da Costa’yı konuk edecek.
 
Orkestrayı ünlü Alman şef aynı zamanda obua sanatçısı olan Hansjörg Schellenberger yönetecek.
 
Solist olarak; 1979 da Kanada’da Quebec eyaletinin Montreal bölgesinde doğan Alexandre Da Costa “Keman” çok küçük yaşlarda keman ve piyanoya ilgi duydu. 9 yaşında ilk konserinde her iki enstrümanla hayranlık verici bir performans sergileyerek kendisini Müzik Dahisi olarak kabul ettirdi. Seçtiği Profesyonel müzik kariyerinde Solist Keman Sanatçısı olarak düzenli bir şekilde konserler vermektedir. 18 yaşında Kemanda Lisansüstü eğitimini tamamladı ve Québec Müzik Konservatuarından (Conservatoire de Musique du Québec ) birincilik ödülü aldı. Aynı zamanda Piyano yorumuyla da Montreal Üniversitesinden Lisans Diplomasını aldı ( mezun oldu).  1998 yılından 2001 yılına kadar Madrid Escuela Superior de Música Reina Sofia da Zakhar Bron danışmanlığında, Maxim Vengerov ve Vadim Repin gibi hocalarla çalıştı. 2002 yılında Kanada Sanat Konseyi tarafından, Sylva Gelber Vakfı 30 yaş altı Sıra dışı Dahi Ödülünü aldı. 2003 yılında yine Kanada Sanat Konseyi tarafından 1689 yapımı “Baumgartner Stradivarius" keman ile ödüllendirildi.-Müzikal Enstrüman Bankası-. 2010 yılında Kanada Sanat Konseyi tarafından yurtiçi ve yurtdışında saygın bir şekilde temsil ettiği için Kanada Hükümetinin Kanadalı müzisyenlere verdiği prestijli Virginia-Parker ödülünü aldı. Ulusal ve uluslararası pek çok ödül kazanan Alexandre Da Costa Kuzey Amerika, Meksika, Avrupa, İngiltere ve Asya genelinde yüzlerce resitaller ve konserler verdi. Alexandre Da Costa şimdi Canimex tarafından ödünç verilen 1727 yapımı "Di Barbaro" Stradivarius keman ve Sartory arşe kullanmaktadır.
 
        Özel, renkli ve muazzam repertuarı ile izleyicisine müzikli dakikalar yaşatmaya hazırlanan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası repertuarında Franz Schubert Rosamund Uvertürü D. 644, Peter İlyiç Çaykovsky Keman Konçertosu Re Majör Op.35 ve Franz Schubert’e ait Senfoni No.4 Do minör D. 417  “Trajik” eserlerini siz değerli müzikseverlere sunacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv