Aliağa Akıllı Spor Salonuna kavuşuyor

  • 0
  • 774
Yazı Boyutu:

İzmir’in hızla büyüyen kentlerinden Aliağa, İzmir Büyükşehirve Aliağa Belediyesi’nin yeni tesis yatırımlarıyla değişiyor. Aliağa, 15Ocak’ta Aliağa Belediyesi tarafından yapılan “Aliağa Belediyesi SosyalTesisleri” ve “Yeni Mahalle Düğün Salonu”nun ardından bu kez İzmir Büyükşehirbelediyesi tarafından yapılan Akıllı Spor Salonuna kavuşuyor. “AliağaBelediyesi Sosyal Tesisleri” ve “Yeni Mahalle Düğün Salonu”, 15 Ocak’ta düzenlenentörenle hizmete girdi. 30 Kasım 2013’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı AzizKocaoğlu ve Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz tarafından temeli atılanYeni Mahalle Spor Salonu hızla yükseliyor. Salon Şubat ayında tamamlanarakhizmete girecek.   

ALİAĞA, AKILLI SALONA KAVUŞUYOR
Yeni Mahallede yer tahsisi Aliağa Belediyesi tarafındansağlanan, temeli ise 30 Kasım 2013’te İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı AzizKocaoğlu ve Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz tarafından atılan SporSalonunun kısa sürede tamamlanma aşamasına gelmesi vatandaşlarıheyecanlandırdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendisine bağlı ilçe vebeldelerde yaptığı 24 Spor Salonundan biri olan “Yeni Mahalle Akıllı SporSalonu” Aliağa’nın en hızlı büyüyen mahallesinde spordan kültür sanataktivitelerine kadar çeşitli etkinliklere mekân olacak.  

ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR 
Dış cephe inşaatının yüzde 50’si tamamlanan tesisin,planlanandan tarihte bitirilmesi için hummalı bir çalışma sürüyor. Bin 345 m2kapalı alana sahip salonun prefabrik yapısı tamamlandı, çatı paneliyerleştirildi. Salona vatandaşları yaz ve kış aylarında rahatlatacak klimalaryerleştirildi. İstinat duvarlarının büyük bir bölümü yükselen yapının gerikalan imalatları ise devam ediyor.  

BAŞKAN OĞUZ: 5 YILDA TESİSLER KAZANDIRDIK
Aliağa Belediye başkanı Ömer Turgut Oğuz, İzmir BüyükşehirBelediyesi ile Aliağa Belediyesi işbirliğinde 5 yılda kentin altyapı vetesisleşme yatırımlarının hızla tamamlandığını söyledi. Başkan Oğuz, “SanayiSitesinin altyapısının yapılması, Dere ıslahları, 165 km’lik kent içme suyuşebekesinin yenilenmesi, yolların asfaltlanması gibi altyapı hizmetlerinden;Çok Amaçlı Sosyal Kompleks, Yeni Mahalle Düğün Salonu, Akıllı Spor Salonu gibitesisleri kentimize Büyükşehirle birlikte kazandırdık. Akıllı Spor Salonumuz dakısa sürede hizmete girecek. Aliağa’mıza hizmetleri için İzmir BüyükşehirBelediye Başkanımız sayın Aziz Kocaoğlu’na ve tüm Büyükşehir kuruluşlarınateşekkür ediyorum.  

BÜYÜKŞEHİR’DEN 24. SALON ALİAĞA’YA
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, yerleşimbölgelerinin sportif ve sosyal gereksinimlerini karşılamak için hayatageçirilen ‘çok amaçlı salon’ projeleri” kapsamında yapılan 24. Tesis, yapıldığıbölgede önemli bir eksikliği giderecek.



Açılıp kapanabilen” tribünleri sayesinde sahne ve
spor salonunu birlikte barındıracak tesiste, 705 m2’lik sahne, 175 m2’likfuaye, mutfak-büfe, antrenman salonu, ofis, bay- bayan wc-duş ve soyunmaodaları yer alıyor. Yeni Mahalle’de Aliağa Anadolu Lisesi yanında yapılansalon, Şubat sonunda tamamlanacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv