ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN PERSONELE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

  • 0
  • 831
ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN PERSONELE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Aliağa Belediyesi’nin, çalışanlarına sağlıklı bir çalışma ortamı temin etmek amacı ile düzenlediği “İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimleri devam ediyor.

6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanununun “Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik” gereğince iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgilendirilen Aliağa Belediyesi çalışanları, yıl içerisinde periyodik olarak eğitimden geçiriliyor. Aliağa Belediyesi’nin tüm çalışanlarına dönüşümlü bir şekilde verilen eğitimler sinevizyon eşliğinde gerçekleştiriliyor.

Atatürk Kültür Merkezi'nde iş güvenliği uzmanı Neşe Avcı tarafından verilen eğitimlerde; iş kazalarının ve meslek hastalıklarının azaltılması için alınması gereken önlemler, iş sağlığı kanunu, kişisel koruyucu donanımların önemi, iş yaşamında dikkat edilmesi gereken konular, fiziksel etkenlerin yanı sıra kimyasal nedenler, iş kazalarından korunma yöntemleri, elektrik çarpması gibi olası iş kazaları sonrasında ilk yapılması gerekenler, hastaya müdahale sırasında nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi konular anlatıldı. Eğitimlerin ardından da çalışanlar sınava tabi tutuldu.

Çalışanlara İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerinin periyodik olarak verilmesi gerektiğini ifade eden İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Neşe Gürcüoğlu, “Aliağa Belediyesi çalışanlarına 6331 sayılı yasanın zorunlu koştuğu konularda eğitimler verdik. Eğitimlerimizde; iş sağlığı ve güvenliği nedir, tanımları nelerdir, insanlar işe başladıklarında ne gibi risklerle karşılaşabilirler, risklerden korunmak için ne gibi önlemler alınması gerektiği konularında bilgiler verdik. Bunun yanı sıra işverenin ve çalışanların sorumluluklarını, bu doğrultuda devletin yaptığı çalışmaları, kanunlarda yer alan temel iş güvenliği kurallarının neler olduğunu anlattık. Oldukça faydalı geçen eğitimin sonunda da personele çoktan seçmeli küçük bir sınav yaptık” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Belgesel sinemanın dijital dönüşümü

2 bin saat iyilik

Fotoğrafçılığın püf noktaları “genç gözlerle” ele alındı

Yükseköğretimin Oscar’ı İzmir Ekonomi’de

Bedia Akartürk kulakların pasını sildi

“Doğu Türkistan’da Asimilasyon ve Soykırım” anlatıldı

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg