Aliağa’da Büyük Taarruz Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de düzenlenen törenle kutlandı.

  • 0
  • 792
Aliağa’da Büyük Taarruz Coşkusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Günlü ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk törenin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile birlikte Şanlı Bayrağımız göndere çekildi. İlçe protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Sıtkı Arı, Ağustos ayının Türk Tarihi’nde zaferlerle dolu olduğunu belirtti.

Arı, “Büyük Taarruz, sonsuza kadar bağımsız olarak var oluşumuzun, Anadolu’nun tapusunun bize ait olduğunun tescil edildiği zaferdir. Türk Milleti bütün imkansızlıkların içerisinde Atatürk’ün büyük misyon ve vizyon sahibi liderliği etrafında Kurtuluş Savaşı’nı gerçekleştirmiştir. Bize bu şanlı devleti kurup emanet eden başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.”dedi.

İlçe Protokolü Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından şehitlik ziyaretinde bulunarak şehitlerimizin kabri başında dua edip, kabirlerine karanfil bıraktı.
 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıl dönümü nedeniyle kentteki cadde ve sokaklar Aliağa Belediyesi tarafından Türk Bayrakları ile donatıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı

Bayraklı, halkın belediyesidir!

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Arşiv