Aliağa Meslek Yüksek Okulu Kuruldu

  • 0
  • 1.091
Yazı Boyutu:

Nüfusu 80 bini geçen, Türkiye’nin en büyüksanayi ticaret kentlerinden Aliağa, sonunda müstakil bir Meslek Yüksekokulu’nakavuştu. Ege Üniversitesi Senatosunun kararı ve Rektörlüğün başvurusu üzerine,Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Aliağa Meslek Yüksekokulu’nunkuruluşuna onay verdi. Aliağa’da halen Ege Üniversitesi Bergama Meslek YüksekOkulu’na bağlı 7 bölümde verilen eğitimler, Ekim 2014’den itibaren AliağaMeslek Yüksek Okulu adı altında verilmeye başlanacak.  

EĞİTİMLER7 BÖLÜMDE BİN 400 ÖĞRENCİYLE SÜRÜYOR
Aliağa’da yükseköğretim faaliyetleri 2002-2003Çok Programlı Lise’de başladı. Aliağa Belediyesi tarafından otogar olarakyapılan bina protokolle Üniversiteye verilerek okul yerleşkesine dönüştürüldü. 2007-2008öğretim yılında Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okulu “AliağaYerleşkesi”nde eğitimler başladı.

Halen okulda Kimya, Makine, Elektrikbranşlarının örgün ve 2. Öğretim olarak 6 bölümü ile Metalurji bölümünün örgüneğitimi veriliyor.
Ege Üniversitesi Senatosu, geçtiğimiz Ekimayında, Aliağa Meslek Yüksek Okulu kurulmasına ilişkin karar alarak YÖK’egöndermişti. YÖK Genel Kurulu da Rektörlüğün talabini uygun görerek kuruluşaonay verdi.

Bin 400 öğrencinin öğrenim gördüğü okul,2014-2015 eğitim öğretim dönemiyle birlikte  Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksek Okuluolarak eğitime başlayacak.

Aliağa’nın bir sanayi kenti olması nedeniyleokulun yakın gelecekte “Aliağa Teknik Bilimler Yüksek Okulu”na dönüştürülmesiiçin çalışmalar sürüyor. 

BAŞKANOĞUZ: SANAYİ ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ GELİŞECEK
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz,YÖK’ün aldığı kararı uzun zamandır beklediklerini belirterek, “Aliağamız çokhızlı büyüyen, çok önemli bir sanayi ve ticaret kenti. Burada, sanayiyenitelikli eleman yetiştirecek yüksekokula, hatta fakülteye ihtiyaç vardı.Aliağa Meslek Yüksek Okulu’nun kurulması, Aliağa’da sanayi sektörlerininihtiyaç duyacağı, üniversite-sanayi işbirliğinde teknik eleman yetiştirilmesiiçin önemli bir adımdır. Bu adımla, Üniversite- Sanayi işbirliği de gelişecektir.‘Aliağa’ adıyla kentimizde bir Meslek Yüksek Okulu kurulması için çaba harcayantüm kurumlarımıza, Bergama Meslek Yüksekokulu müdürü Prof. Dr. M. MetinArtukoğlu’na, Ege Üniversitesi Senatosuna, Ege Üniversitesi Rektörü sayın Prof.Dr. Candeğer Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Aliağa Meslek Yüksekokulu’nun ilçemizve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv