ALİAĞA TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ COŞKUYLA KUTLANDI

  • 0
  • 644
ALİAĞA TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ COŞKUYLA KUTLANDI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Toplumda turizm konusunda farkındalığı artırmak ve turizmi canlandırmak amacıyla düzenlenen ‘Turizm Haftası’ Aliağa’da bir dizi etkinlikle kutlandı.

Aliağa Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde bu yıl 39’uncu kez gerçekleştirilen Turizm Haftası kapsamında Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde kutlama programı düzenlendi.

Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulunun hazırlamış olduğu Turizm Haftası kutlama programına Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Bora Meriç, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama programı; Türkiye turizmini tanıtan kısa film gösterimi ile devam etti. Türk kültürünün vazgeçilmez unsurlarından olan Kına Gecesi’nin canlandırılması salonda duygusal bir atmosfer oluştururken, Aşuk ile Maşuk oyunu eğlenceli dakikalar yaşattı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adına öğretmen Neslihan Açıkyılda yaptı.

FOTOĞRAF YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI
Konuşmasında; Aliağa ilçesi sanayisi ve iş turizmi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirten  Açıkyılda, şunları söyledi: ”Ülkemizin her karışı bizim için çok önemli bir turizm kaynağıdır. Ülkemizin değerini bilmeliyiz. Aliağa ilçesi Aiolis bölgesinde kurulmuştur. Tarih içerisinde birçok uygarlık bu bölgede egemenliklerini sürdürmüşlerdir. Aiolis kentlerinden kyme ve myrina günümüzde ki Aliağa’nın sınırları içerisindedir. Dünya’da ilk koşan atlet heykeli kyme’de çıkarılmıştır. Dünyanın incisi, medeniyetlerin beşiği olan Türkiye’miz, kültürel ve sanatsal değerlerin yanında, doğal zenginlikleriyle de gözde ülkelerden birisidir. Her yıl farklı ülkelerden milyonlarca insan, doğal bir müze olan güzel ülkemizi ziyaret etmektedir. Bu değerlere sahip çıkmak ve korumak ulus olarak hepimizin görevidir. Turizmi geliştirmek, daha çok turist konu edebilmek, onlara daha çok mal ve hizmet satarak döviz kazandırmak zorundayız. Bu sayede ülke tanıtımına daha çok katkıda bulunmuş olacağız”
Konuşmaların ardından  turizm haftası nedeniyle düzenlenen fotoğraf yarışmasında  dereceye girenlere protokoldekilerce ödülleri verildi. Yarışmada birincilik ödülünü Çağla Kirik alırken, ikincilik ödülünü Elif Çelik, üçüncülük ödülünü ise Güler Beste Çoşkun aldı. Mansiyon ödülünü Hilal Arslan ve Gözde Sözen paylaştı.

Programın sonunda sahneye çıkan protokol üyeleri öğrencilerle birlikte, ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’  adlı parçayı hep birlikte söyledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv