Alından yapılan yamayla Burun Tümöründen Kurtuldu…

  • 0
  • 648
Alından yapılan yamayla Burun Tümöründen Kurtuldu…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’de yaşayan Aytekin Dağcı  15 yıldır mücadele ettiği  burun tümöründen  Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde  yapılan yama  ameliyatı ile  kurtuldu. Özel aletlerle çoğaltılan alın dokusu ile  burnuna yama yapılan Dağcı yıllar sonra sağlığına tekrar kavuştu.
 
Aytekin Dağcı 2000 yılında burnunda  çıkan sivilceyi önce önemsemedi.  Sivilce büyümeye başlayınca bir sağlık kuruluşuna başvuran Dağcı’ya  burun tümörü teşhisi konularak ameliyatı yapıldı. Ancak ameliyat  çözüm olmadı ve sivilce zamanla tekrar büyümeye başladı.   4 yıl sonra  Dağcı’nın göğsünden parça alınarak burnuna yama yapıldı.  Yıllar içerisinde tümörün tekrarlaması üzerine  bir takım bitkisel  yağlar  ve kremlerden medet uman Dağcı, son olarak Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği’ne başvurdu.  Yapılan tetkiklerin ardından  doktorlar alın derisinden burnuna yama   yapılmasına  karar verdi. Dağcı’nın alın derisi altına yerleştirilen özel bir aletle (expander) deri altındaki doku beslenerek çoğaltıldı. 6 hafta süren bu işlem esnasında  Dağcı  gün aşırı hastaneye giderek beslenen dokuya pansuman yaptırdı.  6 haftanın sonunda  Doç. Dr. İbrahim Çukurova  başkanlığındaki ekip tarafından başarılı bir operasyonla    hastanın alnından alınan doku ile burnundaki tümörlü bölgeye yama yapıldı.
 
Burun sırtı kanserlerinin en büyük dezavantajının  burun ve çevresinde yumuşak dokunun az olması nedeniyle tümör çıkarıldıktan sonra  doku kaybının giderilmesinin zor olduğunu  belirten Doç. Dr. İbrahim Çukurova “Bu tür hastalarda  yüz, alın, boyun gibi  güneş ışını alan yerlerden, burun cilt rengine yakın bölgelerden yama (greft) yapıyoruz. Hastamızın da  alın bölgesinde özel aletlerle 6 hafta boyunca  doku çoğaltıp,  burnuna yama yaptık.  2-3 aşamalı meşakkatli  bir ameliyat oldu. Tedavi süresi uzadı ancak, sonuç  oldukça başarılı oldu” diye konuştu.
 
Sağlığına kavuşmanın verdiği memnuniyeti dile getiren  Aytekin Dağcı “15 senedir bu sorunla mücadele ediyorum.  Öldürücü bir hastalık değil ama yıllarca  hastaneye gidip gelmek moral bozucu olduğu gibi çok da yorucuydu.  Bu tedaviyle  yaşadığım sıkıntılardan kurtulduğum için çok mutluyum. Doktoruma ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv