Alkışlar sanatçı gençlere

  • 0
  • 748
Yazı Boyutu:

KarşıyakaGeleneksel Cahit Atay Tiyatro Şenliği sona erdi. 15 gün boyunca 15 ayrı oyunlaizleyenlerin karşısına çıkan gençler ise büyük beğeni topladı.

Tiyatroşenliğinin son günü sahneye çıkan Havva Özişbakan Anadolu Sağlık Meslek Lisesiöğrencileri profesyoneller kadar başarı gösterdi. KarşıyakaBelediyesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirdiği CahitAtay Liselerarası Tiyatro Şenliği’nde Ziya Gökalp Kültür Merkezi salonu gecegündüz hep doldu. Şenlikte yaklaşık 10 bin kişi liseli öğrencilerin hazırladığıoyunları izledi. Her gün farklı bir okulun tiyatro gösterisini sergilediğişenlikte sanatsever, gençlerin yetenekleri doğru yönlendirildiğinde, neleribaşara bileceklerine tanıklık etti.  Okularkadaşları, öğretmen ve velilerinin karşısında hünerlerini sergileyen öğrencilerÜstün Dökmen’in “ Komşu Köyün Delisi”, Orhan Kemal’in “tersine Dünya”,  William Shakespeare’nin “ Bir Yaz GecesiRüyası”, Anton Çehov’un “ Sevgili Doktor” gibi birbirinden güzel eserlerisahneye koydu. 

Şenlikboyunca 228 öğrenci ilk kez sahneye çıkama heyecanı yaşadı. Okulda başlayantiyatro sevgisinin çocukların geleceklerinde de etkili olacağını belirtenuzmanlar, farkı uğraşı içinde olan öğrencilerin daha başarılı olduklarınıbelirtti. Öğrencilerle pek çoketkinlikte bir arada olduklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı CevatDurak, “ Kültür kendi Karşıyaka’nın gelecek kuşağı sanatla daha çok iç içeolacak. Belediye olarak onların bu tür etkinliklerine her zaman destek olduk,olmayı da sürdüreceğiz“ dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Arşiv