Almanya’dan Şifa için

  • 0
  • 1.077
Yazı Boyutu:

İzmir’in sağlık turizmi potansiyelini yerinde incelemek için Berlin’den gelen 13 kişilik heyet, Şifa Üniversitesi Bornova Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde incelemelerde bulundu.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın organizasyonu ile İzmir’in termal turizm ve sağlık turizmi alanındaki potansiyelini yerinde görmek üzere Berlin’den bir heyet geldi. Alman Sağlık Konfederasyonu yetkilileri, seyahat acentelerinin yöneticileri ile gazetecilerin yer aldığı 13 kişilik heyete, Türkiye’nin Almanya Büyükelçiliği Kültür Müşavirliği yetkilisi Egemen Cantürk, İzmir Sağlık İl Müdür Yardımcısı Cengiz Balaban ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri eşlik etti. Program kapsamında İzmir’deki bazı özel sağlık kurumlarını da ziyaret eden Alman heyet, bu kapsamda Şifa Üniversitesi Bornova Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde incelemelerde bulundu.
 
Burada konuk heyeti Şifa Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Armağan Arıcan, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Vedide Tavlı, Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Talat Tavlı ile Şifa Üniversitesi Hastanesi Uluslararası Hasta Departmanı yöneticileri karşıladı. Ziyaret sırasında bir sunum yapan Prof. Dr. Vedide Tavlı, Şifa Üniversitesi ve hastanesi konusunda heyete bilgi verdi. Şifa’nın sağlık hizmetlerinde 33 yıllık bir birikime sahip olduğunu belirten Tavlı, bu tecrübeyle birlikte sağlık alanındaki en gelişmiş teknolojiyi de kullandıklarını kaydetti.
Yapılan sunumun ardından Alman yetkililer, Şifa Üniversitesi Hastanesi Uluslararası Hasta Departmanı yöneticileri ile Almanya’dan İzmir’e hasta getirilmesi konusunda karşılıklı görüşmeler yaptı. Heyet daha sonra hastaneyi gezerek ziyaret programını tamamladı.
 
HEDEF TERMAL ZENGİNLİĞİ TANITMAK
Gezinin, İzmir ve Ege Bölgesi’nin başta termal turizm olmak üzere sağlık turizmi alanındaki potansiyelini tanıtmaya yönelik gerçekleştirildiğini anlatan Büyükelçilik yetkilisi Egemen Cantürk de şöyle konuştu: “Türkiye’nin termal tesisler yönünden zenginliği Avrupa’da yeterince tanınmıyor. Bu zenginliğini Almanlara göstermek ve tanıtmak istedik. Çünkü Almanlar termal konusunda öncelikle kendi ülkelerini tercih ediyorlar. Almanya dışında da genellikle Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Polonya gibi Doğu Bloku ülkelerine gidiyorlar. Özellikle Doğu Bloku ülkelerine giden bu turistleri ülkemize çekmeyi planlıyoruz. Sistematik bir çalışma ile böyle bir sinerji oluşturabileceğimizi düşünüyorum.”
Alman heyet İzmir’den sonra Denizli’ye geçerek buradaki bazı termal tesisleri gezdikten sonra ülkelerine döndü.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv