Almanya’nın birliği günü kutlandı

Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu Almanya’nın tekrar birleşmesinin 26’nci yıldönümünü Kaya İzmir Thermal & Convention’da düzenlenen resepsiyon ile kutladı.

  • 0
  • 1.006
Almanya’nın birliği günü kutlandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu Almanya’nın tekrar birleşmesinin 26’nci yıldönümünü Kaya İzmir Thermal & Convention’da düzenlenen resepsiyon ile kutladı.

Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach ve Eşi Manuela Gerlach ev sahipliğinde Bosch Firması ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen resepsiyona İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan,  İzmir’de görev yapan konsoloslar, fahri konsoloslar, NATO’da görev yapan askeri erkan ve Almanya Aşağı Saksonya Eyalet Meclisi Milletvekili Mustafa Erkan da katıldı.

Resepsiyonda konuşan Başkonsolos Gerlach, İkinci Dünya Savası’nın bitiminden itibaren Avrupa’yı bölen Demir Perde’nin 26 yıl önce 3 Ekim’de kalktığını ve bunun da kendileri için bir bayram olduğunu söyledi.
Almanya’nın birliğinin tekrar sağlanmasının Mihail Gorbaçov’un idaresindeki eski Sovyetler Birliği’nin yaşadığı değişim süreci ve İkinci Dünya Savaşı’ndaki üç batılı galip devletin onayının olduğunu ifade ederek, “Duvarın yıkılışından sonra iki Alman devletin insanları doğal olarak bir devlette yaşama arzusunu gösterdiler” dedi.
Daha sonra kürsüye çıkan Milletvekili Mustafa Erkan Almanya ve Türkiye arasında güçlü bir bağ olduğunu ve bu ilişkiyi sağlam tutabilmenin her iki toplumun görevi olduğunu belirterek, “Birbirimizi her zaman önemseyelim ve ilişkimizi saygı çerçevesinde sürdürelim. Şu dönemde Almanya’daki ayrımcı sağ partilerin oy oranı artarken birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne daha yakın olması için çalışmalıyız. Benim sürekli savunduğum düşünce Türkiye Avrupa Birliği’ne değil, Avrupa Birliği Türkiye’ye her zaman ihtiyaç duyacaktır” dedi.

Almanya’nın Birliği Günü’nün kendileri için bayram niteliğinde olduğunu da vurgulayan Erkan, “1989 yılında Berlin Duvarı yıkıldığında Almanya’da yaşayan Türkler kendini huzursuz ve güvensiz hissetmişti. Almanya’da olduğu gibi Türkiye’de de son aylarda yaşanan olaylar yeniden daha güçlü olarak bir araya gelmemizin bir adımıdır. Bir anlamda yenilenmek ve umuttur. Biz de kendi yaşadıklarımızdan yola çıkarak Türkiye’nin yanında yer almalıyız. Şu andan aramızda olan sevgisizliği hiç anlayamıyorum. Bu durum her iki toplumu da yaralıyor. Alman Birlik Günü’müzde nasıl bir arada bulunuyorsak normal zamanlarda da ilişkilerimizi sevgi ve saygı içerisinde sürdürelim” dedi. Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu, iki ülkenin milli marşını seslendirdi. Ardından da kokteyle geçildi. 

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv