Alsancak Şenliği 15. kez

  • 0
  • 640
Alsancak Şenliği 15. kez
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir'in iş ve eğlence merkezi konumundaki Alsancak, 25-26 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek 15. Alsancak Şenliği ile birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Şehitlere saygı ve yaşanan terör saldırıları nedeniyle bu yıl ki şenlik programında sokak eğlenceleri yerine kültürel aktiviteler düzenlenecek.

Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği işbirliğinde bu yıl 15'incisi düzenlenecek Alsancak Şenliği'nin tanıtım toplantısı Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, mahalle muhtarları, İzmir Aşçılar Derneği yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Bu yıl ‘Alsancak'ta Barış Var’ temasıyla düzenlenen şenliğin tanıtım toplantısı her zaman olduğu gibi Alsancak’ın köklü mekânlarından Sevinç Pastanesi’nde yapıldı.

ŞEHİTLERE SAYGI İÇİN EĞLENCE YOK
Bu yıl tüm Türkiye'yi yasa boğan terör saldırıları ve şehit cenazeleri nedeniyle eğlencelerin yerine daha çok kültürel etkinliklerin yer aldığı şenlik programı hakkında bilgi veren Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, “Bu yıl şehitlerimizden dolayı içimiz kan ağlıyor, buruğuz. Bu nedenle sokak şenliklerini azalttık. Müzik yok, kültürel etkinliklere ağırlık verdik. Amacımız; insanları bir araya getirip güzel vakit geçirmelerini sağlamak. Bunun için birçok farklı aktivite düzenledik” dedi.

BARIŞ VE UMUT YAYILACAK
Toplantıda söz alan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise 15 yıldır şenliğin sürmesi için çalışan Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği'ne teşekkür etti. Derneğin çok güzel işler yaptığını dile getiren Pekdaş, ayrıca bu yıl şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara da şükranlarını sundu. Ülke olarak çok umutsuz ve mutsuz günlerden geçildiğini dile getiren Başkan Pekdaş, şenliğin bu yıl ki temasını bu nedenle ‘Alsancak’ta Barış Var’ olarak belirlediklerini söyledi. Pekdaş, "Her gün şehit haberleriyle uyanıyoruz. Umutsuzluk hepimizi sardı. Bu umutsuzluk karşısında bir umudun var olduğunu göstermeliyiz. Bu umut İzmir umudu, demokrasi umudu. İzmir’in demokrasi kültürünün bütün Türkiye’ye yayılmasını istiyoruz. O nedenle 8 bin 500 yıllık kadim şehrin en önemli mahallelerinden biri olan Alsancak Şenliği çok önemli. Alsancak mahalle kültürünü, geçmişten gelen zenginliğini hale devam ettiriyor. Biz de bu yıl Alsancak Şenliği'nde barış temasını öne çıkarıyoruz. Barış içinde bir arada olmak için Alsacak’tan bir ses veriyoruz. Bu duygularla herkesi Alsancak’a bekliyoruz” diye konuştu.

ALSANCAK İKİ GÜN ŞENLENECEK
Bu yıl iki gün sürecek Alsancak Şenliği, 25 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00’de Dominik Caddesi’nde düzenlenen Tenis gösterisiyle başlayacak. Şehitlere saygı nedeniyle eğlence programlarının yerine daha çok kültürel aktivitelerin yer aldığı şenlik, Haşmet Uslu Sokak’ta düzenlenecek Tavla Turnuvası ve ‘Söz Sende’ söyleşisi ile devam edecek. ‘Alsancak’ta Yaşamak’ söyleşisi ile de gazoz ve leblebi ikramıyla anılara yolculuk yapılacak. Bu yıl Bar Tiyatrosu ve Positive Live Projekt Pop Müzik Orkestrası da mini bir konser verecek. Perşembe günü de ‘8. Ege Mutfağı Lezzetleri Alsancak’ta Buluşuyor’ etkinliği ile Alsancak'taki mekânlarda çok özel lezzetler yarışacak.

KONAK BELEDİYESİ 15. ALSANCAK ŞENLİĞİ:
25 Mayıs 2016/ Çarşamba 
Dominik Caddesi                  
11.00   Tenis Gösterisi /Tenis Kulüp
Haşmet Uslu Sokak
12.00   Tavla Turnuvası
ÖSYM Parkı & Kilise Yanı
13.00-17.00    Barış Konulu Duvar Boyama/ İnteraktif Çamur Atölyesi
Can Yücel Sokak
13.00-17.00 Alavara & Miko Cafe Ortası / Can Yücel heykeli önü
"Söz Sende" "Alsancak için Konuş"  / Konak Belediyesi Sinema Atölyesi
Ali Çetinkaya Bulvarı (Eko Pub Yanı)
15.00 Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği'nin "Alsancak’ta Yaşamak" konulu söyleşisi “Levantenler & Anneanne ve Babaanneler, Dedeler Alsancak Hikâyelerini anlatıyor “ Gazoz ve leblebi ikramı eşliğinde
Konuşmacılar: Dilek Olcay -Teodora Hacudi- Ulvi Puğ- Nesim Bencoya-Sancar Maruflu
17.00 Positive Live Project, Klasik Müzik Orkestrası, İnteraktif Orkestra, Alsancak'ı Sen Yönet & Şef Sensin
Muzaffer İzgü Sokak "Sardunya Bar"
18.30 Bar Tiyatrosu  "Doğaçlama Kumpanyası"
Oyuncular; Mehmet Duran, Fırat Durgun, Cem Arkon, Zeynep Aldemir, Burcu Yazıcı, Can Dalkılıç
Ali Çetinkaya Bulvarı            (Eko Pub Yanı)
20.30 Konser  “Positive Live Project Pop Müzik Orkestrası”
 
26 Mayıs 2016/Perşembe  
Yemek Yarışması 
13.00-18.00 Alsancak Koruma Ve Yaşatma Derneği  "8. Ege Mutfağı Lezzetleri Alsancak'ta Buluşuyor "
15.00   Dj Müzik Dinletisi (60’lar & 70’ler)
17.00   Keman Dinletisi
17.30   Ödül Töreni -Kapanış
Ayrıca Alsancak Şenliği boyunca Konak Belediyesi Mask Müzesi ve Konak Belediyesi Karikatür Müzesi’nde çocuklar için ücretsiz atölyeler gerçekleştirilecektir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv