Altın Güvercin Finalistleri Belirlendi

Bu yıl 24’üncü kez düzenlenecek olan Türkiye'nin ilk ve tek beste yarışması Altın Güvercin'in finalistleri belirlendi.

  • 0
  • 801
Altın Güvercin Finalistleri Belirlendi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bu yıl 24’üncü kez düzenlenecek olan Türkiye'nin ilk ve tek beste yarışması Altın Güvercin'in finalistleri belirlendi. Jüri Başkanlığını prodüktör ve Altın Güvercin Beste Yarışması Koordinatörü Ali Rıza Türker’in üstlendiği Ön Jüri tarafından yapılan dört günlük değerlendirme ile belirlenen 10 beste büyük final gecesinde dereceye girmek için yarışacak.
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde bu yıl 24’üncü kez düzenlenecek olan Altın Güvercin Beste Yarışması için geri sayım başladı. 397 bestenin başvuru yaptığı yarışmanın birbirinden değerli müzik otoritelerinden oluşan Ön Jürisi tarafından İstanbul Point Otel’de yapılan dört günlük teknik ve müzikal değerlendirmeler sonucunda 10 finalist parça belirlendi.
 
Jüri Başkanlığını Ali Rıza Türker’in Yaptığı Ön Jüride gitarist, besteci ve Kurtalan Ekspres üyesi Ahmet Güvenç, gitarist, besteci ve yorumcu Doğan Canku, piyanist, aranjör ve orkestra şefi Eser Taşkıran, piyanist, besteci ve konservatuvar öğretim üyesi Mine Mucur, yorumcu Serenad Bağcan ile gitarist, besteci ve yorumcu Vedat Sakman yer aldı. 12 Eylül’de Kuşadası’nda düzenlenecek ve ulusal bir TV kanalından naklen yayınlanacak olan, Altın Güvercin Beste Yarışması’nın Büyük Finali’nde yer alacak şarkılar ve yaratıcıları şu isimlerden oluşuyor:
 

PARÇA ADI BESTECİ SÖZ YAZARI YORUMCU
YILLARDAN SONRA SELVER ŞEBGÜN TANSEL SELVER ŞEBGÜN TANSEL BELMA GÜRBÜZ
ÖLSEK DE BİTMEZ GÖKÇE ÖZGÜL GÖKÇE ÖZGÜL GÖKÇE ÖZGÜL
BİR YOLU OLSA MERVE ÖNER DEMİRCİ MERVE ÖNER DEMİRCİ EZGİ GÜRBÜZ
DİSONANS SERKAN ÇİNİOĞLU/SIRMA MUNYAR SIRMA MUNYAR SIRMA MUNYAR
HÜMA MESUT KUNTAN M.KUNTAN/l. CHERİELIUC KORAT ERİŞ/SONGÜL EKEN
SEVGİLİM SUAT SUNA SUAT SUNA HANDE KODAMANOĞLU
YAŞGÜNÜM BENİM BUGÜN ERDİNÇ TUNÇ ERDİNÇ TUNÇ ERCÜMENT VURAL
DEPRESYON ENGİN ÖZER ENGİN ÖZER ENGİN ÖZER
YAŞAMAK DEDİĞİN B. METEHAN ÖZTÜRK B. METEHAN ÖZTÜRK ÇAĞAN ŞENGÜL
GECENİN AYAKLARI NİLÜFER SEZER KEREM ASİLCAN GÜLAY SEZER
 
BÜYÜK FİNALE ADIM ADIM
Bu yıl 24’üncü kez düzenlenecek olan Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’nın finalistlerine başarılar dileyen Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) Başkanı Levent Köylü, kentimizle özdeşleşmiş Altın Güvercin Beste Yarışması’nı bir kez daha düzenleyecek olmanın mutluluğu içerisindeyiz. 12 Eylül’de gerçekleştirecek olduğumuz büyük final gecesine adım adım yaklaşıyoruz. Yarışmamıza ilgi göstererek katılım sağlayan tüm bestecilere ve büyük bir titizlikle değerlendirmede bulunarak finalistlerimizi belirleyen çok değerli Ön Jüri üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv