Altıncı Fransızca Tiyatro Festivali “Büyük İnşaat” Başlıyor

  • 0
  • 1.071
Yazı Boyutu:

Fransızca eğitim veren 12 lisenin katılacağı 6. Frankofon Liseler Tiyatro Festivali “Büyük Şantiye” 21-23 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenecek. İzmir Özel Saint-Joseph Lisesi’nin koordinatörlüğünü üstlendiği etkinliğe, Türkiye’den 11 ve Fas’tan bir lise katılacak. Festival, Soyer Kültür Sanat Fabrikası’nda üç gün sürecek atölye çalışmalarının ardından Yaşar Üniversitesi’nde yapılacak kapanış gösterisi ile son bulacak.
           
Fas’tan Instutition Semlali Art Gana öğrencilerinin yanı sıra Türkiye’den İzmir Özel  Saint-Joseph Fransız Lisesi , İstanbul Saint-Joseph Lisesi,  İstanbul Saint-Benoit Lisesi, Özel Çakabey Lisesi, Özel Türk Koleji, İzmir Amerikan Koleji, Narlıdere Cahide Ahmet Dalyanoğlu Anadolu Lisesi, Özel Ege Lisesi, İstanbul Notre Dame de Sion, Galatasaray Lisesi ve İstanbul Saint Michel Lisesi’nden gelen 148 öğrencinin katılımıyla düzenlenecek festivalde, karışık olarak gruplara ayrılacak öğrenciler, üç gün süren ve içlerinde dans, müzik ve resmin de bulunduğu atölye çalışmalarını 23 Şubat 2013’de Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü Konferans Salonu’nda saat 19.30’da düzenlenecek olan kapanış gösterisinde sergileyecekler.
           
İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi Fransızca Öğretmeni Derya Solak, “ Bu yıl altıncısını düzenlediğimiz bu etkinliğe her yıl, İzmir’deki liselerin yanı sıra İstanbul’dan ve yurtdışından 10’u aşkın lise katılıyor. Farklı seviyelerde Fransızca konuşan öğrenciler tek bir platformda buluşup, üç gün boyunca beraber çalışıyorlar. Bu sayede katılımcılar, takım çalışmasını benimsiyor ve farklı kişilerle ortak bir payda da buluşup, ortaya bir eser çıkarma başarısını gösteriyorlar. Yabancı dili sanatla buluşturan bu etkinlik, öğrencilerin Fransızcayı daha etkin kullanmasını ve bu dili sanatla harmanlama yeteneklerini de geliştirmeyi hedefliyor. ” sözleriyle etkinliği tanımlıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv