Amal’a sürpriz karşılama

9 yaşında Suriyeli bir mülteci kız çocuğunu simgeleyen 3,5 metre boyundaki kukla “Küçük Amal”, İzmir’e geldi ve tarihi Kemeraltı Çarşısı ve Konak Meydanı’ndaki etkinliklere katıldı.

  • 0
  • 684
Amal’a sürpriz karşılama
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

9 yaşında Suriyeli bir mülteci kız çocuğunu simgeleyen 3,5 metre boyundaki kukla “Küçük Amal”, İzmir’e geldi ve tarihi Kemeraltı Çarşısı ve Konak Meydanı’ndaki etkinliklere katıldı.  


Türkiye-Suriye sınırından Birleşik Krallık’a uzanan dört ay süren bir yolculuğu anlatan “The Walk - Yürüyüş” projesi kapsamında İzmir’e gelen Minik Amal’a İzmir Uluslararası Kukla Günleri ve Goethe Enstitüsü tarafından hazırlanan, Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen özel bir sürpriz yapıldı.  Atölyelerde 9-12 yaş aralığındaki 18 göçmen çocuğun eğitmenleri aracılığıyla 3 çocuktan oluşan 6 ayrı gruba ayrılarak kurgusal birer göçmen çocuk karakteri tasarlayıp kuklaya dönüştürdükleri 6 göçmen çocuk kukla tarafından karşılandı ve birlikte Konak Meydanı’na yürüdüler. 

 Her grup, göçmen çocukların ruh dünyasını, hayallerini, korkularını, ihtiyaçlarını, kaygılarını ve umutlarını yansıtan; Abdullah, Cemre, Enes, Hasan Osman, Lina ve Ayşe isimlerinde, farklı kişisel özelliklere, değişik hayat öykülerine ve görünüşlere sahip olan ve yine onları tasarlayan minik göçmenler tarafından oynatılan kuklalar da İzmir’lilerden Amal kadar ilgi gördü. 
Kendini karşılayan 6 kukla ile birlikte Konak Meydanı'na yürüyen Amal, sergilenen Ege Yöresi Zeybek oyunlarını izledi. 
"Küçük Amal"ın iki haftalık Türkiye yolculuğu 8 Ağustos Pazar günü, Çeşme Sağlık Plajında sona erecek. İzmir’deki etkinliklere katılan “Küçük Amal" son olarak kendisini uğurlamaya gelen İzmirli aileler ve mülteci aileler tarafından Yunanistan’a gidecek olan tekneye bindirilecek ve Türkiye rotasına hoşçakal diyecek.

Küçük Amal etkinliğine İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Beşiktaş Kültür Merkezi, SGDD-ASAM, Kırkayak Kültür, Nefes Kültür Sanat Derneği, KARAM Vakfı, Tarsus Kent Konseyi, Kültürhane, Adana Portakal Çiçeği Karnavalı, Kısa Film Yönetmenleri Derneği, Adalya Vakfı Engelsiz Cafe, Denizli Rast Minus Tasarım İnisiyatifi, K2 Güncel Sanat Merkezi, Balconnection, Sarı Denizaltı Sanat İnisiyatifi, İzmir Uluslararası Kukla Günleri, Goethe-Institut, Yaren Kooperatifi, Douzan Sanat ve Kültür, Açık Stüdyo, Tiyatro 4, Darağaç, Karantina, Maquis Projects. İş birliği yapılan yerel yönetimler arasında ise Gaziantep, Adana, Mersin, Denizli ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri ile Tarsus, Selçuk ve Çeşme Belediyeleri etkinliğe destek verdi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv