Amatör sporların parlayan yıldızı

  • 0
  • 1.038
Yazı Boyutu:

Bostanlıspor 23 branş tescili ve 2013 yılında katıldığı 11 branştakibaşarılarıyla adeta amatör sporun parlayan bir yıldızı oldu.


Türkiye Şampiyonalarında başarılı olarak İzmir’e kupalarla dönenBostanlıspor’un geride bıraktığımız yıl katıldığı ligler ve elde ettiğibaşarılar şöyle:

Basketbol:
Bölgesel Ligde mücadele eden ve 1. Grupta ilk üç mücadelesiveren ekibin hedefi önce 3. Lige, ardından da aynı yıl içinde 2. Lige çıkmak.
 
Futbol: Futbolda genç oyuncularıyla geçen sezon oynadığı 16 lig maçındakırmızı kart görmeyerek büyük bir başarıya imza attı. Türkiye Milli OlimpiyatKomitesi Fair Play Konseyi tarafından “Fair Play Büyük ödülüne aday gösterildi.
 
Amerikan Futbolu: Ege’yi Türkiye Korumalı Futbol 2. Liginde tek başınabaşarıylka temsil eden ekip play offa kaldı, final oynadı ancak son maçında 1.Lige çıkamadı. Bu yıl hedef 1. Lig.
 
Ragbi: Bayanlarda büyük bir başarı elde eden yeşil kırmızılı ekip,Türkiye Şampiyonluğunu final maçında uzatmalarda ilk kez uygulanan altın gollekaçırdı. Türkiye 2.si oldu. Bu yıl hedef TürkiyeŞampiyonluğu.
Erkek ragbi takımı Türkiye Bölgesel Ligde (2. Lig) gruptan çıkamadı.ç Bu yılise, şu anda grubunun lideri ve hedef 1. Lige çıkmak.
 
Beyzbol: Son iki yıl Türkiye 3.sü olan beyzbol büyük takımımız bu yılKaraman’da yapılan Türkiye Şampiyonasında grubunda birinci oldu. Finallerde ise+1 averajla rakibine geçilerek, şampiyonluk maçına çıkamadı ve  Türkiye4.’sü oldu.
 
Softbol: İlk kez katıldığı softbolde Türkiye üçüncülüğünü elde edentakımımız büyük ilgi gördü.
 
Sualtı Ragbisi: Suaaltı ragbisi erkek A Takımımız bu yıl Türkiye 5.liğini elde etti. Sualtı Ragbisi genç takımımız daAğabeylerinin izinden yürüdü ve Türkiye 5.si oldu.Ayrıca Gençler Liginde gol krallığını da sporcumuz elde etti.
 
Paletli Yüzme: Paletli yüzmede Bostanlıspor  bireysel olarakTürkiye 4.sü olma başarısını elde etti.
 
Dragon: İzmir’de düzenlenen Türkiye Dragon Cup İzmir Şampiyonasındatakımımız klasmanında ve genel klasmanda İzmir Şampiyonluğunu elde etti.
Bayan voleybol, minik hentbol, yaş grupları kız erkek voleybol, bireysel olaraktenis, aikido, taekwondo, badminton branşlarında da başarılı sonuçlara imzaattı.


18 Milli Sporcu

Bostanlıspor Başkanı Avni Erboy, “Deyim yerindeyse pür amatör bir sporkulübüyüz. Özerk basketbol şubemizin dışında hiçbir branşta hiçbir sporcumuzabir tek kuruş ödeme yapmıyoruz. Sadece tüzüğümüzde yer alan okul ve gıdayardımlarında bulunuyoruz. Geride bıraktığımız yıl içinde, pek çok branşta EgeBölgesini tek başına temsil etmenin onurunu ve gururunu yaşadık. Karşıyaka’mıza kupalar getirdik. Bunun yanı sıra 18 sporcumuz millitakımlarda yer aldı. Bu bizim için onur verdi. Gelecekten daha da ümitliyiz.Tüm branşlarımızda ön isim veya genel, takım sponsorlara açığız. Giderlerimizinkarşılanması durumunda daha da büyük başarılara imza atacağının sözünü deşimdiden veriyoruz. Başta Bostanlı halkının olmak üzere, Karşıyakalılar,İzmirliler, sporseverler ve tüm dünyanın yeni yılını kutluyoruz” dedi.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv