Ambulans Helikopterin Yeni Durağı Çiğli...

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nin açılışıyla beraber zamana karşı yarışan hastalara hizmet vermek için hasta transferinde büyük öneme sahip olan Helikopter Ambulans Pisti hizmetine kavuştu.

  • 0
  • 1.086
Ambulans Helikopterin Yeni Durağı Çiğli...
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in Kuzey Bölgesi, Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nin açılışıyla beraber zamana karşı yarışan hastalara hizmet vermek için hasta transferinde büyük öneme sahip olan Helikopter Ambulans Pisti hizmetine kavuştu. 

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi helikopter iniş alanı ile açılışından itibaren özellikle merkeze uzak olan Bergama, Dikili, Ödemiş, Ayvalık gibi bölgelerde bulunan hastanelerden helikopterle hızlı bir şekilde sevk edilmesi gereken hastaları kabul ederek acil sağlık hizmetine katkı sağlamaya başladı. Böylece İzmir’in kuzey aksından gelen hastalara müdahale şansı çok daha hızlı hale geldi. 

Hasta transferlerinde hızlı ve kesintisiz sağlık hizmetine imkan tanıyan Helipet alanına sahip olan Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nin Yönetici/Başhekim Vekili Op. Dr. Teoman Şen "Merkeze uzak bölgelerdeki hastaların ivedi bir şekilde nakillerine olanak sağlayan, Sağlık Bakanlığımızın acil tıp hizmetlerinde çağdaş ve modern çözümü olan ambulans helikopterlerin kullanılması, zaman ile yarış halinde olan hastalar için oldukça önem arz etmektedir. Ambulans Helikopterlerimizin efektif bir şekilde çalışması için uygun iniş ve kalkış alanlarına gereksinim vardır. 21 Mayıs’dan bu yana hizmet vermeye başlayan modern hastanemizde bu gereksinimde düşünüldü ve uygun helikopter iniş kalkış alanı oluşturuldu. Sadece hastanemize değil yakınımızda bulunan tüm sağlık kuruluşlarına gerçekleşecek acil nakillere de hizmet vermekteyiz. Yine en son 24 Temmuz günü, Çeşme’de sağlık sorunu yaşayan ve farklı merkeze nakli sağlanmaya çalışılan bir hastamıza  pistimiz inişe olanak sağlayarak ilgili merkeze  hastamızın  transveri gerçekleştirilmiştir.” dedi. 

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu ise “Kuzey Bölgemizde helikopter ambulans pisti bulunmamaktaydı. Kısa bir süre önce hizmete başlayan Çiğli Bölge EH’nde helipet alanının olması, ihtiyaç halinde hastalarımıza daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde ulaşmamızı sağlıyor. Güvenli ve hızlı iniş kalkışa olanak sağlayan Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Helipet alanı, Sivil Havacılık Kural ve Yönetmelikleri doğrultusunda ilgili kurumların da koordinasyonu ile hizmet veriyor. Hastalarımıza daha hızlı, verimli ve kaliteli sağlık hizmeti verebilmek için çalışıyoruz .” dedi. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv