Ana ve Yavruvatan sanatçılarının buluşması

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Seramik Bölümü ev sahipliğinde düzenlenen Ege Akdeniz Sanat Buluşması Mahal Bomonti Sanat’ta gerçekleşti.

  • 0
  • 689
Ana ve Yavruvatan sanatçılarının buluşması
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Seramik Bölümü ev sahipliğinde düzenlenen Ege Akdeniz Sanat Buluşması Mahal Bomonti Sanat’ta gerçekleşti.

Ege Akdeniz Sanat Buluşması’na Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İzmr Başkonsolosu Servet Başaran, Eğitim ve Kültür Ateşesi Şebnem Pekdoğan, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna, Cam Seramik Bölüm Başkanı Halil Yoleri,  Prof. Dr. Mehmet Koştumoğlu, Kıbrıs’tan gelen  sanatçılar ile DEÜ GSF’den projede yer alan akademisyenler ve Mahall Bomonti İzmir yetkilileri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Cam Seramik Bölüm Başkanı Halil Yoleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 36. Yılını kutlayarak başladığı konuşmasında açılan serginini uluslararası bir sergi olmasının yanısıra bir önceki bölüm başkanı Prof. Sevim Çizer ile Kuzey Kıbrıs Seramikçiler Derneği’nin o dönem ki başkanı Nergül gezer’in 2017 yılında bir araya gelodikleri toplantıda alınan kararların gerçekleştirilmesi niteliğinde olduğunu söyledi.

Yoleri, “2017 yılındaki toplantıda Ege ve Akdeniz Bölgesinde binlerce yıldır süren seramik kültürünün izlerinin birlikte araştırılmasına karar verilmiştir. Bu çalışmalar Kıbrıs Seramik Derneği Başkanı Semral Öztan hocamız ve ekibi tarafından projelendirilerek hayata geçirilmiştir” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İzmr Başkonsolosu Servet Başaran ise Anavatan Türkiye ile yavruvatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sanatçılarının işbirliğinden meydana gelen eserlerin gurur verici olduğunu belirtirken, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna ise sanatsal işbirliklerinin artarak süreceğini söyledi.

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv