Anadolu Efes’ten Seferhisar’ın Yerel Kalkınmasına Sürdürülebilir Turizm Desteği

  • 0
  • 809
Yazı Boyutu:

Anadolu Efes, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve BirleşmişMilletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle ve Mikado SürdürülebilirKalkınma Danışmanlığı desteği ile hayata geçirilen Gelecek TurizmdeSürdürülebilir Turizm Destek Fonu Final Değerlendirme Süreci sona erdi.

Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu kapsamında, nihaideğerlendirmelerin sonucunda İzmir’de Seferihisar’ın Geleneksel Mutfağı projesieğitim, rehberlik ve iletişim desteğinin yanı sıra fon desteği almaya hakkazandı. İzmir Seferihisar projesinin yanı sıra Bursa, Misi Köyü’nden %100Misia projesi ve Mardin’de Kadınlar Liderliğinde Sürdürülebilir TurizmGirişimlerinin Yaratılması projesine de aynı şekilde fon desteği sağlanacak.Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu ile, yenilikçi, katılımcı, sürdürülebilir vecinsiyet dengeli turizm projelerine fon desteği sağlanıyor.

Anadolu Efes, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve BirleşmişMilletler Kalkınma Programı (UNDP) 2007 yılından bu yana yürütmekte oldukları‘Gelecek Turizmde’  sosyal sorumlulukprojesini 2013 yılında yeni vizyon ve farklı bakış açısıyla devam ettirmekararı aldı. Bu doğrultuda, sürdürülebilir turizmle yerel ekonomiye vekalkınmaya destek vermek amacıyla Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu Projesioluşturuldu.

Türkiye genelinde yoğun ilgi gören projeye 63 ilden 252 adetfon başvurusu geldi, ön değerlendirme aşamasında seçilen 10 proje, 29-30 Mayıstarihinde gerçekleşen Sürdürülebilir Turizm ve Proje Geliştirme Atölyesinekatıldı. Projelerin nihai proje tekliflerini sunmaları ardından yapılandeğerlendirme sonucu 3 projenin Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu tarafındandesteklenmesine karar verildi.

 

Nihai değerlendirme sonucunda  Bursa, Misi Köyü’ndeki Nilüfer Misi KöyüKadınları Yardımlaşma Derneği’nin %100 Misia projesi , Mardin’den Kadın EmeğiDeğerlendirme Vakfı’nın  Mardin’deKadınlar Liderliğinde Sürdürülebilir

Turizm Girişimlerinin Yaratılması projesi ve İzmir,Seferihisar’dan Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin Seferihisar’ınGeleneksel Mutfağı projesi fon desteği almaya hak kazandı. Projeler ile ilgilidetaylı bilgiye www.gelecekturizmde.comadresinden ulaşabilirsiniz.  

Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu’na nasılbaşvurabilirsiniz?

Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu’yla, özel ve kamukurumlarının işbirliği içinde kalkınma odaklı turizme yönelik uygulamalarınınoluşması ve sürdürülebilir turizm proje örneklerinin artması hedefleniyor.Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu yeni dönem teklif çağrısıile detaylı bilgi yakında www.gelecekturizmde.com  sitesinden duyurulacaktır.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv