Anadolu Lezzetleri Festivali’ne muhteşem açılış

BUCA Belediyesi tarafından Anadolu’nun mutfak zenginliğini yansıtmak için gerçekleştirilen ve üç gün birbirinden zengin etkinliklerle devam edecek olan Buca Anadolu Lezzetleri Festivali, Resul Dindar konseri ve Kaburgacı Yaşar’ın 35 metrelik kebap şovu ile başladı

  • 1
  • 3.682
Anadolu Lezzetleri Festivali’ne muhteşem açılış
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

BUCA Belediyesi tarafından Anadolu’nun mutfak zenginliğini yansıtmak için gerçekleştirilen ve üç gün birbirinden zengin etkinliklerle devam edecek olan Buca Anadolu Lezzetleri Festivali, Resul Dindar konseri ve Kaburgacı Yaşar’ın 35 metrelik kebap şovu ile başladı. Muhteşem açılışta konuşan Buca Belediye Başkanı  Erhan Kılıç, “Tek hedefimiz sizlere yaşanabilir bir Buca sunmak” dedi.

Katılımcıların lezzet, müzik, sanat ve eğlenceyi  iç içe deneyimleyeceği Anadolu Lezzetleri Festivali, ziyaretçilerini bekliyor. 16-17-18 Eylül tarihlerini kapsayan festival büyük coşku ile başladı. Anadolu'nun dört bir yanından 400 farklı lezzetin ziyaretçilere sunulduğu festivalde Mastershef yarışma programı ile tanınan ve sevilen aşçı Safanur Bol ise, bir workshop gerçekleştirdi.

 RESUL DİNDAR İLE KARADENİZ COŞKUSU
Uğur Mumcu Caddesi eski Kaymakamlık binası karşısındaki geniş alanda düzenlenen festival, Hüseyin Çiçek ve Hozan Beşir konserleri ile başlarken halkoyunları ekiplerinin gösterileri festivale büyük renk kattı. Toplam 100 stantta katılımcılara onlarca farklı lezzetin sunulduğu festivalde, Karadeniz müziğinin önde gelen ismi Resul Dindar konseri ile eğlence doruğa ulaştı. Hep bir ağızdan ‘İzmir Marşı’nın söylendiği konserde yüzlerce kişi hep birlikte horon tepti.

BEKLENEN ŞOV
Konser öncesi İzmirlilerin heyecanla beklediği  ve Adanalı usta Kaburgacı Yaşar’ın gerçekleştirdiği 35 metrelik kebap şovu renkli anlara sahne oldu. Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte , “Başkanımız isterse buradan Adana’ya kebap yaparız” derken Başkan Kılıç’ın ise “Sen buradan Adana’ya yol yapıyorsun ama biz de çok çalışıyoruz, gönülden gönüle köprü kuruyoruz” yanıtını vermesi vatandaşlardan büyük alkış aldı.

BAŞKAN KILIÇ: TEK HEDEFİMİZ SİZLERE DAHA YAŞANABİLİR BİR BUCA SUNMAK
Festivalin ilk gün heyecanını Bucalılarla paylaşan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, kentin en büyük yeme ve içme festivaline ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını dile getirdi. Kılıç, Anadolu lezzetlerinin bir arada yaşama kültüründen ve hoşgörüsünden kaynaklandığına işaret ederek Bucalılara bugüne kadar gerçekleştirmiş oldukları projeleri anlattı. Buca trafiğinin azaltılmasından asfalt üretim tesisine, kırsal kalkınma projelerinden mali disipline, bilim kadar pek çok detayı yurttaşlarla paylaşan Başkan Kılıç,  “Size yakışır çok güzel bir Buca geliyor. Tek hedefimiz sizlere daha yaşanabilir bir Buca sunmak” diye konuştu.   

Yorumlar (1)
  • Mustafa Cem Yakupoğlu

    Mustafa Cem Yakupoğlu

    İkinci günü gittim. Yemeklerin hemen hepsinin tadına bakma imkanımız oldu.

    24 Eylül 2022 21:37
YORUM YAZ
Diğer Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi anıldı

Çanakkale Deniz Zaferi ve şehitler Foça'da anıldı

Çanakkale ruhuyla dimdik ayaktayız!

Vicdanım rahat bir şekilde ayrılıyorum

14 Mart Tıp Bayramı Coşkusu

İzmirli filozof Baha Tevfik APİKAM’da anılacak

Arşiv