Anadolu'nun Limanı bu gün Yaşar Üniversitesi'nde

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ticarete ve toplumsal hayata etkisinin ve katkısının konuşulacağı “Anadolu’nun Limanı İzmir” konulu panel düzenliyor.

  • 0
  • 396
Anadolu'nun Limanı bu gün Yaşar Üniversitesi'nde
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yüzyıllardır çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu’nun Batı’ya açılan kapısı olan İzmir’in, ticaret ve liman kenti olarak ekonomik hayata katkısının konuşulacağı, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen “Anadolu’nun Limanı İzmir” konulu panel, bu gün Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

Kuruluş yıllarından başlayarak ülkemizdeki ve dünyadaki güncel sorunları bilimsel yönden inceleyen, araştıran, çözüm yolları ve farkındalık için paydaşları bir araya getiren, kongreler, paneller ve sempozyumlar düzenleyerek toplumu bilinçlendirme yönünde çalışmalar yapan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın düzenleyeceği panelde, Ionia Kent Devletlerinde Deniz Aşırı Ticaret ve Klazomenai'deki Liman Tesisleri, Hellenistik Dönem’den Cumhuriyet’e Smyrna/İzmir ve Limanı ve Smyrna'nın güneybatısında iki limanlı bir kent olan Teos konuşulacak.

Panelin oturum başkanlığını Ege Üniversitesi Eski Çağlar Dilleri ve Kültürleri Bölümü Eski Yunan Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Bayraklı Höyüğü Kazı Başkanı Prof.Dr.Cumhur Tanrıver yapacak. Panele, Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yarı Zamanlı Öğretim Üyesi ve Klazomenai Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Erkan Ersoy, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk-İslam Arkeolojisi Bölümü Öğretim Üyesi ve Smyrna Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Akın Ersoy ve Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Klasik Arkeoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Teos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof.Dr. Musa Kadıoğlu konuşmacı olarak katılacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv