Anafilaksi’de yanlış tedavi ölüme götürebilir

  • 0
  • 2.500
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin düzenlediği 10.Reçete Günleri Ve Birinci Basamakta Aciller ekinliği kapsamında Muhiddin Erel Amfisinde “Hekimlik Pratiğinde sık Görülen Durumlar anlatıldı.” Oturumun Başkanlıklarını Doç.Dr. Burak Karaca ile İnt.Dr. Okan Mercan yaptı. Oturumda yer alan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Tuğrul Dereli ile İmmünoloji Alerji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Aytül Sin akneler ve alerji konusunda bilgi verdi.
 
Prof.Dr. Tuğrul Dereli sözlerine doktorların reçete yazmalarıyla ilgili kısa tavsiyelerde bulunarak onlara yol gösterdikten sonra sunumuna başladı. Prof.Dr. Dereli, dermatolojik hastalıklarda tedavi konusunda   aknelere değindi. Aknesi olan hastaların, gerekli testlerden sonra ve tedavilerin düzenli bir şekilde devam gerekliliğini belirtti. Akne hastalarının yapması gerekenleri de şöyle sıraladı; “Sıcaktan korunarak, yüzü kızartan sauna, hamam gibi yerlerden mümkün olduğunca kaçının”. Ayrıca ilerde cilt rahatsızlığı yaşamamak için ayakları saç kurutma makinesiyle kurutmak gibi küçük şeyler yaparak bazı cilt hastalıklarının önlenebileceğini sözlerine ekledi.
 
Prof.Dr. Aytül Sin ise, “Anafilaksi hastalığında, çok hızlı ve doğru müdahalenin yapılması  gerekliğini, bu hastalıkta zaman kaybı ve yanlış tedaviler yapılması hastanın hayatını kaybetmesine kadar durumlara yol açar” dedi. Alerjik rahatsızlıkta yada böcek ısırmalarında geçen sürenin reaksiyonunun ortaya çıkma süresini kısalttığını anlattı. Anafilakside belirtiler  kaşıntı, ölecek hissi, nefes darlığı, el ayak uyuşması, bayılma olarak kendini gösterir. Arı sokmasından sonra hastanın bayılmasının nedeni Anafilaksi olduğunu düşünebiliriz. Anafilaksi rahatsızlığı en sık gıda, ilaç ve arı sokmalarında ortaya çıkar.” diye konuştu.  İZMİR(Ege Ajans/Ayşe Kutbay-Cihat Öztürk-Birsu Meyvacı)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Arşiv