Anaokulu öğrencilerinden üç dilde ninni

  • 0
  • 1.173
Yazı Boyutu:

Özel Güzelbahçe ve Karşıyaka Piri Reis Okulları anaokulu sınıflarının bu yıl ilk etkinliği “İzmirce Ninniler” oldu. Öğrenciler büyüklerinden öğrendikleri ninnileri Fransızca, İngilizce ve Türkçe olarak velilerinin katıldığı gecede seslendirdiler.
 
Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulu Anaokulları Müdür Yardımcısı Sabrina Ataseven “İzmirce Ninniler” etkinliğinde amacın öğrencilere İzmir’de farklı kültürlerde yaşamış ve yaşamakta olan birçok topluluk bulunduğunu keşfettirmek olduğunu söyledi. Ataseven “Öğrenciler okullarında öğrendikleri yabancı dillerden yola çıkarak İzmir'de söylenen eski yabancı dildeki ninnilerle ilgili araştırma yaptılar. Daha sonra müzik öğretmenleri ile birlikte Fransızca, İngilizce ve Türkçe ninniler öğrendiler ve anne babalarına sundular” diye konuştu.
 
Orion Eğitim Vakfı Başkanı ve Piri Reis Okulları Kurucu Temsilcisi İclal Kardıçalı da bu sene vakfın 15. yılını kutladıklarını hatırlatarak çok yoğun bir program hazırladıklarını ifade etti. “Bugün okullarımızın en küçük kesimiyle, anaokullarıyla ninnilerle 15. seneyi başlatmayı arzu ettik” diyen Kardıçalı sözlerini şöyle sürdürdü:
“ Bu ninniler programı bunun bir parçasıydı. Bu seneki konumuz okulumuzun teması İZMİR ve İzmir ile ilgili çok yoğun programlar ve projelerimiz var. Her seviyede öğrencilerimizin katılacağı İzmirli çeşitli gönüllü kuruluşlarla ortaklaşa yapacakları çeşitli projeler oluşturduk. Yakında da bunları duyuracağız. Hakikatten neredeyse her hafta bir etkinliğimiz var bununla ilgili.. Sanat ağırlıklı, müzik ağırlıklı, tiyatro ağırlıklı programlar. İzmir Alsancakla  ilgili de bir projemiz var. Dolayısıyla bizi çok yoğun ve  coşkulu bir kutlama senesi bekliyor.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gezegensel Sağlık Karnesi sıralamasında Türkiye birincisi

İKÇÜ Akredite Oldu

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Arşiv