Anjiyografide girişimsel yöntemler yüz güldürüyor

  • 0
  • 691
Anjiyografide girişimsel yöntemler yüz güldürüyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Özel Tınaztepe Hastanesi Kardiyoloji bölümü uzmanlarından Doç. Dr. Ozan Kınay, Tınaztepe Hastanesi'nde kurdukları katater anjiyo laboratuvarında girişimsel nöroradyoloji ve kalp damar cerrahı uzmanlarıyla beraber artık sadece tanısal değil, tedavi amaçlı girişimsel uygulamaların da yapıldığını kaydetti. 

Yılda 3 bine yakın  anjiyo ve damar açma işlemi yaptıklarını belirten Doç. Dr. Kınay, ülkemizde ve dünyada anjiyografi laboratuvarlarında yapılan girişimsel işlemlerin giderek geliştiğini, yıllar önce sadece teşhis amaçlı yapılan anjiyo işlemlerinin günümüzde girişimsel yöntemlerle tedavi yöntemi olarak da kullanılabildiğini söyledi.

"İKİ SAATTE TABURCU OLABİLİYORLAR"
İnvaziv kardiyologların tanı amacı dışında tedaviye de yöneldiklerini anlatan Doç. Dr. Kınay, şu bilgileri verdi:
"Bu tedavi girişimleri ile damar açma, doğuştan gelen çeşitli kalp deliklerinin kapatılması daralmış kapakların açılması, yaşamı tehdit eden ritim bozukluklarının tedavisinin yapılabilmesi mümkün olmaktadır. Son yıllarda el bileğindeki küçük bir damar kullanılarak tanısal işlemler dışında damar açma işlemlerinin bile yapılması mümkün oluyor. Hastalar bu yöntemle anjiyo olduktan 2 saat, balon işleminden ise 1 gün sonra taburcu olabiliyor. Tınaztepe Hastanesi Katater Anjiyo Laboratuvarı son yıllarda oldukça aktif çalışan bir birim haline geldi. Bu ekibe İzmir'de ve Türkiye genelinde çok az sayıda bulunan, beyin damarlarındaki anevrizmaları ameliyatsız bir şekilde kapatan Girişimsel Nöroradyoloji uzmanı Dr. Çağın Şentürk de katıldı. Bu sayede ameliyatla ulaşılamayan beynin derin bölgelerindeki anevrizmalar bile ülkemiz koşullarında da Batı ile yarışır bir şekilde ameliyatsız tedavi edilmektedir."

CERRAHİ GİRİŞİM OLMADAN TEDAVİ EDİLİYOR
Girişimsel yöntemlerle ilgili konuşan Özel Tınaztepe Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Koordinatörü Prof. Dr. İsa Durmaz da hastaya daha fazla konfor sağlayan bu uygulamalarla zor bir ameliyat olan abdominal aort anevrizmalarının bile kasıktan girilerek EVAR yöntemiyle ameliyatsız kapatılabildiğini belirtti. Prof. Dr. Durmaz, aynı zamanda periferik damar hastalıklarının da cerrahi girişim olmadan yine bu yöntemlerle tedavisinin yapıldığını vurguladı.

Girişimsel radyolojik yöntemlerin hızla birçok cerrahi yöntemin yerini aldığını ifade eden Özel Tınaztepe Hastanesi Girişimsel Radyoloji uzmanı Dr. Çağın Şentürk ise başta beyin damar hastalıkları olmak üzere tüm damar hastalıklarının açık ameliyat yapılmaksızın tedavi edilebildiğini belirtti. Önceden tedavisi ileri derecede riskli kabul edilen ve açık ameliyat sonrası günlerce hastane yatışı gerektiren hastalıkların bile daha güvenli olarak tedavi edilip hastanın ertesi gün evine dönmesinin sağlanabildiğini sözlerine ekledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv