Ankara’da EXPO 2020 İzmir Seferberliği…

  • 0
  • 801
Yazı Boyutu:

EXPO 2020’ye adayİzmir’i Kasım 2013’te yapılacak oylama heyecanı sardı. İzmir Valisi EXPO 2020Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Mustafa Toprak, Cumhurbaşkanı  Abdullah Gül ve Dışişleri Bakanı AhmetDavutoğlu ile görüştü.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Dışişleri BakanlığıMüsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı BirnurFertekligil’le  EXPO 2020 sürecinideğerlendiren İzmir heyeti, daha sonra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ilegörüştü. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilen İzmir ValisiMustafa Toprak ve EXPO 2020 İzmir Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergüder Can,sürdürülen çalışmalar konusunda Cumhurbaşkanı Gül’ü EXPO ile ilgili olarakgelinen nokta ve bundan sonra yürütülecek çalışmalarla ilgili bilgi sunuldu.

VALİ TOPRAK “27KASIM’DA İZMİR ADINA TARİH YAZMAK İSTİYORUZ”
İzmir Valisi EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı MustafaToprak, halkın EXPO’yu sahiplendiğini, bunun bir devlet projesi olarak destekgördüğünü belirterek şunları söyledi: “27 Kasım 2013 tarihinde Paris’te oylama yapılacak. BİE(Uluslararası Sergiler Bürosu) üyesi 167 ülke oy kullanacak. İzmir’le birlikte Brezilya’nınSao Paulo, Rusya’nın Yekaterinburg, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubaişehirleri yarışacak.

İzmir üç aday kentin sahip olduğu bütün değerleri,zenginlikleri tek başına barındıran bir şehir, teması, zengin tarihi, kültürelvarlıkları, iklimi, limanı, ulaşılabilirliği, yetişmiş insan gücü, üniversiteleri,hastaneleri, sahilleriyle Ege’nin yıldızıdır. EXPO 2020’ye ev sahipliği yapmayaen uygun metropoldür. Bütün bunların yanında EXPO’yu  bir devlet projesi olarak tüm dinamikleriyleiçselleştirmiştir. Halkımız sahiplenmiştir. 27 Kasım’da İzmir adına tarihyazmak istiyoruz.”

167 ÜLKE’NİN  BİE DELEGESİ İZMİR’E GELİYOR
İzmir;  7-8 Ekim Tarihleri Arasında167 BİE’ye üye ülke delegelerinin Katılımıyla Büyük bir sempozyuma evsahipliğine hazırlanıyor.  EXPO 2020 İzmir GenelSekreteri Doç. Dr. Ergüder Can “ İzmir’in potansiyelini, sahip olduğu dinamizmidünyaya gösterme fırsatını bulacağız” dedi.  7-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek sempozyumaUluslararası Sergiler Bürosu (BİE) üyesi 167 ülkenin delegesi davet edildi. Delegelerinve ilgililerin önemli bir kısmının İzmir’e gelmesi bekleniyor. İki gün süreceksempozyuma sosyal programlarda yer alacak. Kentin tarihi turistik yerlerigezilecek.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Çeşme’de 1 Mayıs coşkusu

Arşiv