Annelerden Pekdaş’a hayırlı olsun ziyareti

  • 0
  • 1.048
Yazı Boyutu:

Türk Anneler Derneği İzmir Şubesiüyeleri Anneler Günü öncesi Konak’ın ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ahayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Şube Başkanı Ayşegül Maral, kendisi de birkız annesi olan Başkan Pekdaş’ın her zaman yanında olacaklarını söyledi.  

Türk Anneler Derneği İzmir Şubesi üyeleri,Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti. Konak’ın seçilmişilk kadın Belediye Başkanı olan Pekdaş’a başarı dileklerini ileten Türk AnnelerDerneği İzmir Şubesi Başkanı Ayşegül Maral, dernek olarak kadın ve çocuklaryararına proje ürettiklerini ve bu projelerde Konak Belediyesi’nden de destekbeklediklerini söyledi. İşbirliği içerisinde yürütülecek çalışmaları ve sosyalsorumluluk projelerinin görüşüldüğü ziyarette kadın bir belediye başkanıylaçalışacak olmanın sevincini taşıdıklarını ifade eden Maral, “Bir kadın, biranne olduğunuz için; İzmir’i seven, Atatürkçü ve Cumhuriyetçi bir başkanolduğunuz için biz de her zaman yanınızdayız” dedi. 

KURSLARA İLGİ YOĞUN
Türk Anneler Derneği üyelerini makamındaağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaşise, İzmir’de kadın örgütlerinin çok aktif çalıştığını, özellikle okuma yazma bilmeyenkadınlara eğitim verilmesi konusunda ciddi bir başarının yakalandığını söyledi.Konak’ta da okuma yazma bilmeyen kadın yurttaş sayısının oldukça fazla olduğunavurgu yapan Başkan Pekdaş, bu sorunu gidermek adına belediye bünyesindefaaliyet gösteren Semt Merkezleri’nde düzenli olarak kurs açtıklarını, buralaragelen talebin de oldukça yoğun olduğunu söyledi. 

ÖNCELİK ÇOCUKLAR VE GENÇLER
Yeni dönemde Konak’ın kadınçalışmalarında örnek bir model olacağını belirten Başkan Pekdaş, sadecekadınları değil çocukları hedef alan bir yöntem geliştireceklerini belirterekşöyle konuştu:
“Kadınlara kendilerini geliştirecek alanlar açarken özellikle çocuklar vegençler üzerinde yoğunlaşmak gerekiyor. Enerjimizi çocuklara, gençlereharcayalım. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzün hizmete başlamasıylabirlikte, kadın ve çocuklarla ilgili faaliyetler yerine getirilecek. İlgilisivil toplum kuruluşlarıyla da bağlantı içinde olunacak. Bu süreç içinde dahaçok birlikte olacağız. ” 

ŞENEL AKSU PARKI YENİLENİYOR
Türk Anneler Derneği üyelerine belediyemeclisinden onay alan ve kuruluş hazırlıklarında sona gelinen Kadın ve AileHizmetleri Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi de veren Başkan Pekdaş,kurulacak yeni müdürlüğün kadın ve aile konularında çalışma yapan tüm siviltoplum kuruluşlarıyla koordineli bir çalışma yürüteceğini belirtti. Ziyarette derneğinkurucu Başkanı Şenel Aksu anısına yapılan ve Gültepe’de yer alan Şenel AksuParkı’na yönelik sürdürülen iyileştirme çalışmalarına da değinen Pekdaş, parka230 metre uzunluğunda bir koşu pisti ve spor aletleri kazandıracaklarını söyledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

19 Mayıs 1919 Bir Milletin Yeniden Doğuşunu Simgeler

Türkan Saylan, şiir ve müzik dinletisiyle anıldı

Medical Point'te 19 Mayıs Coşkusu!

Kadrolu işçilerde toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı

​​​​​​​19 Mayıs, Bir Meydan Okuyuştur

Başkan Kınay Gülsima için koşacak

Arşiv