ANTİK KENTLER FESTİVALİ ASSOS ANTİK KENTİ'NDE ANADOLU FİLARMONİ ORKESTRASI KONSERİ İLE 3 EYLÜL'DE SONA ERİYOR

  • 0
  • 1.984
Yazı Boyutu:

T.C.Kültür Turizm Bakanlığı tarafından Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü işbirliği ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Koordinatörlüğünde bu yıl ilki Ege Bölgesinin 7 Antik Kenti'nde gerçekleştirilen "Ege'deki Antik Kentlerde Sahne Sanatları Festivali" 3 Eylül 2012 tarihinde saat 21.00'de Çanakkale ili, Ayvacık Belediyesi, Behramkale köyü sınırları içerisinde bulunan Assos Antik Kenti, Assos Antik Tiyatrosunda Anadolu Filarmoni Orkestrası Konseri ile sona eriyor.
 
T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Başbakanlık Tanıtma Fonu desteği ile 10 Haziran 2012 tarihinde Aizanoi Antik Kenti'nde "Kütahya" Anadolu Filarmoni Orkestrası  konseri ile halka açık ve ücretsiz olarak başlayan festival onbinlerce sanatseverin yerli ve yabancı turistlerin ve bölge insanlarının katılımı ile 27 Haziran Salihli  Sart Harabeleri'nde "Salihli", 28 Haziran Afrodisias  Antik Kenti'nde "Aydın", 4 Ağustos 2012 tarihinde Ephesus Antik  Kenti'nde "İzmir", 10 Ağustos 2012 tarihinde Halikarnassos Antik Kenti'nde "Bodrum", 11 Ağustos 2012 tarihinde Hierapolis Antik Kenti'ndeki "Denizli" etkinliklerle devam etmiş olup, 3 Eylül 2012 tarihinde Assos  Antik Kenti, Antik Tiyatrodaki final konseri ile sona erecek..
 
Anadolu Filarmoni Orkestrası'nın Assos Antik Tiyatroda gerçekleştireceği konseri orkestra şefi Cemil GÜNÇER yönetecek olup, konsere  Türk Halk Müziği solist sanatçısı İsmail ALTUNSARAY, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu solist sanatçısı Derya GÖNÜLDAŞ, Opera sanatçısı "Tenor" Lütfi TUNA, Ankara Devlet Halk Dansları solist sanatçısı Levent AKPINAR solist olarak katılacaktır. Konserde ayrıca Bale sanatçıları ve Halk Dansları sanatçıları bazı eserlerde koreografilerle yer alacaktır. Ayrıca konserde Resim ve Heykel Sanatçısı Cahit KOÇÇOBAN 2x3 metrelik bir tuvale Assos Antik Kenti konulu bir resmi sahnede konser esnasında resmedecek.
 
Anadolu Filarmoni Orkestrası'nın bütün Dünya Müziklerine ve çokseslendirilmiş Anadolu ezgilerine yer vereceği konser yaklaşık 2 saat sürecek.
Anadolu Filarmoni Orkestrası Genel Sanat Koordinatörü ve Müdürü Kenan GÖKKAYA "Bu yıl ilki Ege Bölgemizde binlerce yıl önce yasamış medeniyetlere ait Antik Kentlerde ve bu kentlerin Antik Tiyatrolarının tarihi ve mistik atmosferinde gerçekleştirilen konserler yerli ve yabancı turistlerin yanısıra bölge insanları tarafından büyük ilgi gördü. Onbinlerce sanatsever tarafından beğeni ile takip edildi. Festivalin amacına ulaşması sanatçılarımızı da çok mutlu etti. Sanatçılarla sanatseverleri Antik Kentlerde buluşturan basta T.C.Kültür ve Turizm Bakanımız sayın Ertuğrul GÜNAY'ın  şahsında T.C.Kültür  ve Turizm Bakanlığımıza, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğümüze, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğümüze, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğümüze, Başbakanlık Tanıtma Fonuna, ilgili illerin Valiliklerine, ilçe Kaymakamlıklarına, Belediyelerine, Kültür ve Turizm Müdürlüklerine, tüm basın ve yayın kuruluşlarımıza, sivil toplum örgütlerine ve onbinlerce katılımcı sanatsevere ilgileri ve destekleri için teşekkür ediyoruz. Assos  Antik Tiyatrosunda gerçekleştireceğimiz final konserimize Çanakkale'de ve tüm ilçe ve köylerinde yaşayan bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Arşiv