Antonio Riello’yu Ağırladı

Arkas Sanat Merkezi ve Elgiz Müzesi iş birliğiyle düzenlenen “Elgiz Koleksiyonu’nda Mitler ve Hayaller” sergisi kapsamında, İzmir İtalya Konsolosluğu desteğiyle, İtalyan Sanatçı Antonio Riello sanatseverlerle bir araya geldi. Serginin küratörü Billur Tansel moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte Riello; “Sanatçı, popüler tutumları araştıran ve ortak değerlerin altını çizen bir tür görsel antropolog olarak çalışır” dedi.

  • 0
  • 612
Antonio Riello’yu Ağırladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Arkas Sanat Merkezi’nde “Elgiz Koleksiyonu’nda Mitler ve Hayaller” sergisi kapsamında düzenlenen etkinlik, İtalyan sanatçı Antonio Riello’nun katılımıyla gerçekleşti. İzmir İtalya Konsolosluğu desteği ile Arkas Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle bir araya gelen sanatçı, sergide iki eseri ile yer alıyor.  Bir tanesi Elgiz Koleksiyonu’nda yer alan “A desperate attempt of vice to turn up on virtue” “Ahlaksızlığın Erdem Olma Yolundaki Ümitsiz Çabası” adlı eseri, bir diğer eseri de bu sergi kavramı çerçevesinde sanatçı katkısı olarak seçkide yer alan “La Giostrina” “Atlı karınca” adlı eseri. Sanatçının koleksiyonda bulunan çalışmasının arkasındaki ana vizyon: “Her şey yeni bir yaşam türünde yeniden oluşturulabilir.” Roma Kolezyumu'nu anımsatan karttan arena yerleştirmesi geçmiş bir medeniyetin (Roma) harabelerini hatırlatıyor. Sanatçı eserinde sadece malzemeleri ve nesneleri değil, aynı zamanda davranış ve alışkanlıkları da iyiye dönüştürme konusunu ele alıyor. Kötülüğün iyiye dönüşüm süreci zaman alır, çok sabır ve beceri ister. İyi ve kötünün anlamı geniş bir antropolojik öğe katmanına tabidir. Antonio Riello'nun bu çalışması esas olarak “Tarih, kötülüğü erdeme çevirebilir mi?” sorusu üzerinde düşünmeye davet ediyor.   Sergiye konsinye olarak eklenen diğer eseri ise“La Giostrina”(Atlı karınca) isimli, sanatçının daha yeni bir video çalışması. Bu eserinde Antonio Riello, melez insanı, kişisel perspektifinden alaycı acıyı neşeli bir vizyonla harmanlayarak izleyiciye sunuyor.

 
Sergi küratörü Billur Tansel ile yaptığı söyleşide Antonio Riello, “Çağdaş sanatın, günümüzde çeşitli acil durumlar yaratan ve endişe veren konuları ele alması gerektiğini düşünüyorum. Sanatçı, popüler tutumları araştıran ve ortak değerlerin altını çizen bir tür görsel antropolog olarak çalışır. Her insan içinde bulunduğu toplumun paradoksal erdem ve kusurları üzerine düşünür, çeşitli sosyal dokuların oluşumuna öncülük eder” dedi. 
 
“Elgiz Koleksiyonu’nda Mitler ve Hayaller” sergisi, doğa ve insanın zaman içindeki dönüşüm ve evrimleşme yolculuğunu Félix Guattari’nin öne sürmüş olduğu ekozofi ve autopoïese kavramları üzerinden tartışarak yeni bakış açıları ortaya koyuyor. Sergi, Elgiz Koleksiyonu’nda yer alan farklı kültürlerden sanatçıların bu konuları nasıl ele aldıkları ve ne önerilerde bulunduklarını araştırmayı hedefliyor.
 
“Elgiz Koleksiyonu’nda Mitler ve Hayaller” sergisi 31.07.2022 tarihine kadar
Pazartesi hariç her gün saat 10:00-18:00 saatleri arasında ücretsiz olarak Arkas Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv