Arkas Aegean Link Regatta Altıncı Kez Çeşme’de Başladı

Çeşme’nin yat yarışı Arkas Aegean Link Regatta başladı. Arkas, Türkiye Yelken Federasyonu, EAYK Çeşme Marina tarafından bu yıl altıncı kez gerçekleştirilen Arkas Aegean Link Regatta, 25 Ağustos’taki açılış kokteylinin ardından 26 Ağustos’ta yarışın ilk startını verdi.

  • 0
  • 710
Arkas Aegean Link Regatta Altıncı Kez Çeşme’de Başladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Arkas, Türkiye Yelken Federasyonu, EAYK (Ege Açık Deniz Yat Kulübü) ve Çeşme Marina, Türkiye’de yelken sporunun gelişmesi ve Çeşme’de bu sporun daha aktif hale gelmesi için güçlerini birleştirerek 2017’den bu yana Arkas Aegean Link Regatta’yı düzenliyor.

Pandemi döneminde yaşananlara rağmen kesintisiz, yalnızca aktiviteler olmaksızın devam eden Arkas Aegean Link Regatta bu yıl altıncı kez düzenleniyor. Rüzgâr açısından dünyada yelken ve yat yarışı yapılabilecek en iyi parkurlardan biri olan Çeşme’de 37 tekne ile 300’e yakın yelkencinin katıldığı yarış bu yıl Bulgaristan ve Rusya takımlarının katılımı ile uluslararası hale geldi.

25 Ağustos Perşembe günü düzenlenen açılış kokteylinde konuşan TYF Başkanı Özlem Akdurak “Büyük bir incelikle organize edilmiş bir yarışın arifesindeyiz. Yine kurumlar elele vermiş. Umarım çok eğlendiğiniz keyifli bir yarış olur. Yelkencilik bir bütün, yatta yarıştığınız, birbirinizi sevdiğiniz kadar eminim tüm yarışçıların başarılarıyla gurur duyuyorsunuz. Gençlik sınıfı şampiyonlarıyla, Avrupa şampiyonlarıyla 2024 Olimpiyatlarına yol alıyoruz. Arkas bu güzel yarışı size hazırladı ama aynı zamanda 2024’e giden yolda olimpik takımızın Marsilya’ya Paris olimpiyatlarındaki bütün lojistik desteğimizi de Arkas veriyor. Bernard Arkas’a bu çok anlamlı desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Yelken ailesi olarak hep beraber birbirimize destekle büyümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas “Yelken benim her zaman kalbimde olan bir spor. Yarış da işin keyif kısmı. Hepinizin keyif almasını can-ı gönülden diliyorum. Bu yolda yanımızda olan sponsorlarımıza FD Architecture tarafından hayata geçirilen Famm Urla’ya, kapanış partimize ev sahipliği yapan Yuzu Beach’e, Medicana’ya sporcularımızın sağlıklı kalmasını temin ettiği için ve Çeşme Marina’ya evimizde hissettirdiği için teşekkür ediyorum” dedi.
Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı “Çeşme yelkenin de sörfün de kite’ın da kalbinin attığı harika bir yer. Sizleri burada ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Elimden gelen desteği sunmaya çalışacağım. Arkas İzmir’imizin gurur duyduğu, kültürde sanatta her zaman yanımızda olan aynı zamanda Çeşme’nin de yanında olan ülkemiz için yüz akı bir kurum. Hepimiz için güzel bir etkinlik olsun” dedi. 

EAYK Çeşme Marina Başkanı Akif Sezer, yarışmaya katılan tüm takımlara başarılar dilerken “Mücadelenin yanında eğlenmeyi unutmayın” çağrısı yaptı.

Çeşme Marina Genel Müdürü Bora Ergezgin “Çeşme Marina Ekibi olarak sizleri tekrar aynı pontonda ve hep beraber ağırlayabildiğimiz için büyük mutluluk duyuyoruz. Filoya yeni katılımların olduğu bu yarış döneminde uzaktan gelen misafirlerimize ayrıca teşekkür ediyor, unutulmayacak bir yarış geçirmelerini diliyoruz.  Tüm yelken severleri Çeşme’ye bekliyoruz” diye konuştu.
 
26 Ağustos’ta Çeşme-Alaçatı rotasında yapılan bir yarışta mücadele eden tekneler Çeşmeliler için görsel şölen yarattı. Takımlar ikinci gün Ilıca parkurunda, üçüncü gün ise Çeşme Marina önlerinde finiş çizgisini ilk geçen olmak için mücadele verecek.
Arkas Aegean Link Regatta bu yıl sponsorlarıyla daha güçlü… FD Architecture tarafından hayata geçirilen, Ekolojik ve sürdürülebilir mimarinin en güzel örneklerinden FAMM Urla, tıpkı kendisi gibi doğa dostu bir yarış olan Arkas Aegean Link Regatta’nın ana sponsorluğunu üstlenirken, Medicana Hastaneleri de sağlık sponsoru oldu. Görkemli kapanış partisinin ev sahipliğini ise Yuzu Beach yapacak. 

Arkas Aegean Link Regatta’da deniz tutkunları, yarışların ardından pazar günü Yuzu Beach’te gerçekleştirilecek özel kapanış partisinde hem kupalarına sahip olacak hem de yarışın denizde, eğlencenin sahilde olduğunu gösterecekler.

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv