Arkas Aegean Link Regatta İçin Son Üç Gün!

Çeşme’nin yat yarışı Arkas Aegean Link Regatta için geri sayım başladı. Arkas, Türkiye Yelken Federasyonu, EAYK Çeşme Marina tarafından bu yıl altıncı kez gerçekleştirilecek Arkas Aegean Link Regatta 25 Ağustos’taki açılış kokteylinin ardından 26-27-28 Ağustos tarihlerinde Çeşme kıyılarında yatların rüzgarla dansına tanıklık edecek.

  • 0
  • 618
Arkas Aegean Link Regatta İçin Son Üç Gün!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Arkas, Türkiye Yelken Federasyonu, EAYK (Ege Açık Deniz Yat Kulübü) ve Çeşme Marina, Türkiye’de yelken sporunun gelişmesi ve Çeşme’de bu sporun daha aktif hale gelmesi için güçlerini birleştirerek 2017’den bu yana Arkas Aegean Link Regatta’yı düzenliyor.

Pandemi döneminde yaşananlara rağmen kesintisiz, yalnızca aktiviteler olmaksızın devam eden Arkas Aegean Link Regatta bu yıl altıncı kez düzenleniyor. Rüzgâr açısından dünyada yelken ve yat yarışı yapılabilecek en iyi parkurlardan biri olan Çeşme 40 tekne, 320 yelkencinin katılması beklenen yarış ile Ilıca’dan itibaren renkli yelkenlilerin rüzgarla dansına ve görsel şölenine tanıklık edecek.

Arkas Aegean Link Regatta bu yıl sponsorlarıyla daha güçlü… FD Architecture tarafından hayata geçirilen, Ekolojik ve sürdürülebilir mimarinin en güzel örneklerinden FAMM Urla, tıpkı kendisi gibi doğa dostu bir yarış olan Arkas Aegean Link Regatta’nın ana sponsorluğunu üstlenirken, Medicana Hastaneleri de sağlık sponsoru oldu. Görkemli kapanış partisinin ev sahipliğini ise Yuzu Beach yapacak.  

Yelken ve mavi tutkunlarını Çeşme’de bir araya getiren yarış, Arkas Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas’ın yola çıkarken koyduğu hedefe uygun olarak artık geleneksel bir halde. Arkas, “Arkas Aegean Link Regatta’nın sürdürülebilir bir yarış olmasını hedefledik. Bu yıl altıncı yılımız. Son iki senedir Türkiye’deki ekonomik seyre ve pandemiye rağmen “Dünya dursa rüzgâr durmaz” diyerek devam ediyoruz. Çeşme için turizmi destekleyen marka etkinliklerin artması gerekiyor. Arkas Aegean Link Regatta’nın sürdürülebilirliğini Çeşme adına da önemsiyoruz. Yarışçılar için keyifli ve beklenen bir organizasyon olmasının yanında Çeşme’de sahillerdeki insanlarında izleyerek bu keyfe dahil olmasını arzu ediyoruz. Yarışın rotası sahillerden izlenebilecek şekilde planlandı. Özellikle yarışın ilk günü olan 26’sının ardından 27 ve 28 Ağustos’ta da Çeşme’dekiler yelkenlerin rüzgarla dansını izleyebilir” diye konuştu.

Arkas Aegean Link Regatta’da deniz tutkunları, yarışların ardından pazar günü Yuzu Beach’te gerçekleştirilecek özel kapanış partisinde hem kupalarına sahip olacak hem de yarışın denizde, eğlencenin sahilde olduğunu gösterecekler.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv