Arkas Sanat Merkezi Sosyolog Ali Akay’ı ağırladı

“Elgiz Koleksiyonu’nda Mitler ve Hayaller” sergisi kapsamında Arkas Sanat Merkezi ve Elgiz Müzesi iş birliğiyle Institut français İzmir, ünlü sosyolog Ali Akay’ı sanatseverlerle buluşturdu. Serginin küratörü Billur Tansel Moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte Akay’ın gündeminde “ekozofik düşünce” kavramı vardı. Akay “Bugünkü ekolojik çöküntüyü aşmak için üç ekolojik yaklaşımın mümkün olduğu” mesajını verdi.

  • 0
  • 552
Arkas Sanat Merkezi Sosyolog Ali Akay’ı ağırladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

“Elgiz Koleksiyonu’nda Mitler ve Hayaller” sergisi kapsamında düzenlenen etkinlikler devam ediyor. İzmir İtalya Konsolosluğu desteği ile İtalyan Sanatçı Loris Cecchini’nin Arkas Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle bir araya gelmesinin ardından bu kez de sosyolog Ali Akay Institut français İzmir’e konuk oldu.

 
Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi, küratör, danışman ve yazar Ali Akay, 24 Mayıs’ta gerçekleşen etkinlikte Félix Guattari’nin ekolojik düşüncesi ile 1980’li yılların sonunda geliştirdiği ve ekozofi olarak adlandırdığı kavramın açılımı üzerinde durdu.  Akay, seminerde bu düşüncenin bugün geldiğimiz noktada önemine dikkat çekerek “Elgiz Koleksiyonu’nda Mitler ve Hayaller” sergisinin bu kavramla ilişkisini ele aldı.
 
Müjde Unustası, José Maria QUEIROS, Ali-Akay, Billur-Tansel
Akay konuşmasında Guattari’nin Ekozofi ve Otopoïesis kavramlarını açarak bugünkü ekolojik çöküntüyü aşmak üzere üç ekolojik yaklaşımın mümkün olduğunu anlattı: çevre ekolojisi, sosyal ekoloji, zihinsel ekoloji.  Dünya tarihinde yaşanan örneklere değinerek bu konuları kapsamlıca ele aldı.  Toplumların, bireylerin davranış biçimlerine, etik ve prensip anlayışlarına kadar inen analizler sergi çerçevesinde değerlendirilince bambaşka bir boyut kazandı. 
 
Sergi gündemde olan ve insanoğlunun belkide kaderini belirleyen bu durumu Elgiz Koleksiyonu’nda bulunan dünya çapındaki sanatçıların söylemleriyle buluşturarak gün yüzüne taşıdı ve bir çözümün mümkün olduğunu izleyicilerin dikkatine sundu.
 
Billur Tansel’in küratörlüğünde hazırlanan “Elgiz Koleksiyonu’nda Mitler ve Hayaller” sergisi, doğa ve insanın zaman içindeki dönüşüm ve evrimleşme yolculuğunu ekozofi ve autopoïese kavramları üzerinden tartışarak yeni bakış açıları ortaya koyuyor. Sergi, farklı kültürlerden gelen sanatçıların bu konuları nasıl ele aldıkları ve ne önerilerde bulunduklarını araştırmayı hedefliyor.
 
 
Arkas Sanat Merkezi’nde Mayıs Ayı Etkinlikleri Dolu Dolu Devam Ediyor 
Akay’ın ardından sergi etkinlikleri kapsamında bu kez yine Arkas Sanat Merkezi’nde, İzmir İtalya Konsolosluğu desteği ile sergide “A desperate attempt of vice to turn up on virtue” “Ahlaksızlığın Erdem Olma Yolundaki Ümitsiz Çabası” eseri ile yer alan ünlü İtalyan Sanatçı Antonio Riello’yu ağırlayacak.
 
“Elgiz Koleksiyonu’nda Mitler ve Hayaller” sergisi 31.07.2022 tarihine kadar, Pazartesi hariç her gün saat 10:00-18:00 arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.
 
 
 ARKAS SANAT MERKEZİ
1380 Sokak No:1 Alsancak, İzmir //+ 90 (232) 464 66 00// www.arkassanatmerkezi.com
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv