Arşivsel bir pencereden Özdemir Asaf

Galeri A Güncel Sanat Merkezi, yeni sezonu arşivsel bir pencereden Özdemir Asaf’a baktıracak bir sergi ile açtı.

  • 0
  • 4.712
Arşivsel bir pencereden Özdemir Asaf
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Galeri A Güncel Sanat Merkezi, yeni sezonu arşivsel bir pencereden Özdemir Asaf’a baktıracak bir sergi ile açtı. Gaye Petek tarafından ilk kez Fransızcaya çevrilen  ve Özdemir Asaf’ın şiirlerinden oluşan bir seçki sunan “Benden Sonra Mutluluk / Apres moi le Bonheur” adlı kitapla aynı isim taşıyan sergi, Asaf’ın hayatına dair pek çok fotoğraf ve detay ile şairin bilinmeyen yönlerini izleyicilere sundu.

Açılışa Şairin Kızı Seda Arun ile oğlu Gün Arun’un da bulunduğu kalabalık bir Özdemir Asaf hayranı katıldı.  Kitap ile ilgili bilgi veren Gaye Petek,  2017’de Bleu Autour yayınevi tarafından Fransa’da basılan kitapta şaire ait şiirlerin Türkçeleri ve Fransızcaları bir arada yer aldığını ve kitap içerisindeki illüstrasyonların ise ressam ve heykeltıraş İsmail Yıldırım’a ait olduğunu söyledi.

Özdemir Asaf'ı yayınevine kendisinin teklif ettiğini, onların da beğenerek kabul ettiklerini belirten Petek, “Çok satan bir yazı türü olmadığı için Fransa'da büyük yayınevleri pek şiir basmıyorlar. Özdemir Asaf'la ilgili bir bütün kitabın çıkması şairlerimiz Orhan Veli ile Nazım Hikmet'ten sonra bir büyük şairimizin daha Fransız okurlarına tanıtılmasında yer almaktan inanılmaz derecede mutluyum. Çünkü kitabı basan yayınevinde önemli bir Türk edebiyatı koleksiyonu oluşmaya başladı” dedi.
Asaf’ın şiirlerinden birkaçı Türkçe olarak tiyatro sanatçısı Bilgehan Oğuz tarafından, Fransızca olarak ise Çevirmen Gaye Petek tarafından okundu. Katılımcılar Asaf’ın yakınlarının katılımıyla şairin yaşamı ve eserlerine ilişkin sohbete katılma fırsatı yakaladı.

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Mübeccel ile İrfan yaşamlarını birleştirdi

31. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.

Cesaretin İvmesi

Arşiv