“Artık Çocuk Felci’ni bitiriyoruz”

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu 24 Ekim Dünya Polio (Çocuk Felci) Farkındalık Günü kapsamında Çiğli Anemon Çiğli Otel'de bir toplantı düzenledi.

  • 0
  • 482
“Artık Çocuk Felci’ni bitiriyoruz”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu 24 Ekim Dünya Polio (Çocuk Felci) Farkındalık Günü kapsamında Çiğli Anemon Çiğli Otel'de bir toplantı düzenledi.
 
Çocuk felci aşısını bulan ABD’li doktor ve bakteriyolog Jonas Edward’ı anmak için ilan edilen Dünya Polio Günü dünya çapında farkındalık yaratmak için kutlanıyor. Bu günün amacı ise çocukları Çocuk Felci hastalığına karşı aşılamak.
Son 6 senedir Uluslararası Rotary'nin başlattığı Çocuk Felcini Dünya üzerinden silme çalışmaları Dünya Sağlık Örgütü, Unicef ve Bill Gates Vakfı'nın da desteğiyle bütün Dünya'da 24 Ekim Dünya Polio Günü olarak kutlanıyor. 
 
Çiğli Rotary Kulübü'nün ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda Rotary 2440. Bölge Vakıf Fonu Yaratma Komite Başkanı Mithat Sucuoğlu Rotary'nin Çocuk Felcini Polio aşısıyla Dünya üzerinden silme çalışmalarını anlatan bir sunum yaptı. Sucuoğlu “Bu akşam kutladığımız -Dünyada Çocuk Felcini Bitiriyoruz- kampanyasının bir örneğini de 2440. Bölge Federasyonu olarak gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu Rotary’nin bu sene içerisinde yapmış olduğu, önem verdiği en büyük etkinlikti. Çünkü 1979’da başlayan ve 1988 yılında resmi olarak Polio projesi olarak hayata geçirilen bu proje sayesinde Rotary’nin büyük çabaları ile 125 ülkede toplam olarak 2,5 milyar çocuğa Çocuk Felci aşısı uygulanmıştır. Bunun karşılığında 17 milyon çocuğun ölümü engellenmiştir. Bu inanılmaz bir rakamdır. Şu anda Polio ile olan mücadelede hastalık oranı %1’e gerilemiş olsa dahi Afganistan ve Pakistan’da hala görülen vakalar var. Bu vakaların da tamamen ortadan kalkıp 3 yıl boyunca en ufak bir vaka görünmeyene kadar Rotary tarafından bu Polio savaşı devam ettirilecektir” dedi.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu Vakıf Fon Yaratma Komite Başkanı Mithat Sucuoğlu “Şu anda Afrika Kıtası’nda bu sorun olan 60 ülkede büyük çapta 80 milyon çocuk aşılanmaktadır. Afganistan ve Pakistan’da altyapı ve politik sorunlardan dolayı maalesef bazı köylere ulaşım mümkün olmadığından dolayı ciddi çabalar harcanıyor. Yeni açıklanan strateji çerçevesinde 2013-2018 dönemi içerisinde Rotary Polio için 1,6 milyar Dolar katkı koymuş olacaktır.  Eğer bu katkılar hastalığın bitmesi konusunda başarılı olursa dünya tarihinde ilk defa Rotary tarafından ortadan kaldırılmış olacaktır. Bu da bizim için büyük bir onur kaynağıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

Rotary 2440. Bölge Federasyonuna bağlı kulüplerden yaklaşık 100 üyenin katıldığı toplantının sonunda Polio Aşısı için toplanan bağış kutusuna kişi başına sembolik olarak 10'ar dolar bağış yapıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv