Artun Ustaya uluslararası kimlik

Unutulmaya yüz tutmuş olan kamçı mesleğini icra eden Nedim Artun, bunun meyvesini aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Artun' a bu mesleği yaptığından dolayı, uluslararası sanatçı kimliği ile taçlandırdı.

  • 0
  • 396
Artun Ustaya uluslararası kimlik
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in Urla İlçesi’nde bir kamu kuruluşundan emekli olan Nedim Artun, boş zamanlarda süs ve aksesuar amaçlı unutulmaya yüz tutmuş olan boğa derisinden yaptığı kamçılar , Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescillendi.Bakanlık,Artun'a unutulmaya yüz tutmuş mesleği icra ettiğinden uluslararası sanatçı kimliğiyle taçlandırdı.

"Avrupa sınırlarını aştı"
Kamçı yapmaya 23 yıl önce hobi olarak başlayan Nedim Artun’un ünü Avrupa'ya kadar uzandı. İşinden kalan boş zamanlarında yaptığı kamçıları, meraklılar tarafından adeta kapışılıyor. Kamçıları alanlar arasında kimler yok ki. Kaymakamlar, belediye başkanları, savcılar, iş adamları, üst düzey bürokratlar, ağalar, kahyalar, rahvan atçılar, ciritçiler, kasaplar, faytoncular ve deveciler.

VURLAİZMİR...
İnternette “vURLAİZMİR” paylaşımı ile Türkeyi’nin seksen vilayetinin yanı sıra Almanya, Danimarka, İngiltere, Hollanda, İtalya ve arap ülkelerinden de sipariş aldığını ve bunları kargoyla gönderdiğini söyleyen kamçı ustası Nedim Artun’un “Unutulmaya yüz tutmuş bir mesleği yapıyorum. Bu işe önce hobi olarak başladım. Kamçıları özenle yapıyorum. Siparişlere yetişmekte zorlanıyorum. Hobi olarak başladığım iş daha sonradan da ev ekonomisine katkı oldu. Vergimi de ödüyorum. Esnaf Odasına kayıtlı bir üreticiyim" dedi.

Nedim Artun'un, unutulmaya yüz tutmuş mesleği artık tescillendi .Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Ankara'ya davet edildi. Bakanlık Genel Kurul heyeti karşısına çıkan kamçı ustası Nedim Artun, heyette tam not aldı. Heyette geçen Nedim Artun'a Kültür ve Turizm Bakanlığı, uluslararası sanatçı kimliği ve pasaportu ile ödüllendirdi. Artun'un yaptığı meslek ,bakanlık tarafından da tescillenmiş oldu.
Bahri Karataş ( KHA)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv