ASEV’DEN MUHTEŞEM FİNAL

  • 0
  • 706
ASEV’DEN MUHTEŞEM FİNAL
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Aliağa Belediyesi Sanat Evi’nin (ASEV) hafta boyunca süren yıl sonu gösterileri muhteşem bir final ile son buldu. Öğretmen ve öğrencilerin birlikte sahne aldığı kapanış gecesinde öğretmenlerin kursiyerleri ile birlikte sergiledikleri performanslar Aliağalılar tarafından büyük alkış aldı.

Toplam bin öğrencisi bulunan Aliağa Belediyesi Sanat Evi’nde bir yıldır; gitar, keman, ritim, piyano, kaval, halk oyunları, modern danslar, bağlama, klarnet, solfej bölümlerinde eğitim alan öğrenciler öğretmenleri ile birlikte sahne aldı. Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosunda yoğun bir katılıma sahne olan gece de özellikle aileler çocuklarının sahnedeki heyecanına ortak oldular.

BAŞKAN ACAR: GELECEK YIL ÇOK DAHA BÜYÜK SÜRPRİZLER İLE KARŞIMIZA ÇIKACAKLAR
Büyük emeklerle hazırlanan yıl sonu gösterilerinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Aliağa Belediyesi Sanat Evi öğrencileri ve öğretmenleri yaptıkları gösteriler ile bize çok güzel anlar yaşattılar, çok güzel gösteriler sergilediler. Şuna eminim, gelecek yıl çok daha büyük sürprizlerle karşımıza çıkacaklar” dedi.

“14 AYDIR BANA VE EKİBİME DESTEKLERİNİ ESİRGEMEYEN ALİAĞA HALKINA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Bir teşekkürü de verdikleri sonsuz destekten dolayı Aliağa halkına sunan Başkan Acar, “14 aydır bana ve ekibime desteklerini esirgemeyen Aliağa halkına çok teşekkür ediyorum. Ekip arkadaşlarımız ile birlikte kültür sanat faaliyetlerini gerçekleştirirken, Aliağa’nın dört bir yanında projelerimizi yaparken en büyük gücümüz sizlersiniz. Sizler bize desteğinizi verdikten sonra bu ekip Allah’ın izni ile çok güzel işler yapacak” dedi.

SEVERCAN: TÜRKİYE’DE EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR SANAT EVİ’NE SAHİBİZ
Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir sanat evi ‘ne sahip olduklarını ifade eden Aliağa Belediyesi kültür sanat danışmanı Volkan Severcan ise “ Hafta boyunca süren yıl sonu gösterilerimiz halk müziği ile başladı, sanat müziği ile devam etti. Daha sonra farklı enstrümanlarda farklı eğitimler alan çocuklarımız Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosunda sahneye çıktı. Bu akşam da ASEV öğretmenleri ve öğrencileri hep birlikte sahneye çıktılar. ASEV olarak bizim şöyle bir misyonumuz var. Biz ASEV’i kurarken burasını yarı zamanlı bir konservatuar olarak hayal ettik ve buna göre bir müfredat uyguluyoruz. Hocalarımızın hepsi bir birbirinden değerli sanatçılar. Sadece müzik anlamında söylemiyorum. Aynı zamanda resimde, hasır örmede, farklı farklı alanlarda da çok değerli hocalar bizlerle beraber oldu. Biz ASEV olarak hemen hemen 1 seneyi firesiz bir şekilde tamamladık. Buradaki öğrenciler daha birinci sınıf öğrencileri. 2-3 sene sonra burada neler izleyeceksiniz, neler göreceksiniz. Biz en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Biz her şeyi Aliağa için yapıyoruz. Bizler sizin için buradayız. Sizlere hizmet etmek için buradayız” diye konuştu.

Programın kapanışında tüm öğretmen ve öğrenciler ile sahneye çıkan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, koro halinde söylenen ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ isimli şarkıya eşlik etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Yapay zeka, yasasını bekliyor

Yapay zeka ile herkes için tarım mümkün

Kalite çıtası yükseldi

Arşiv