Aşık Mahzuni vefası

  • 0
  • 659
Aşık Mahzuni vefası
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Narlıdere Belediyesi'nin bu yıl 8'incisini düzenleyeceği Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması, Narlıdere Belediye meclis salonunda basına ve kamuoyuna tanıtıldı. Son başvuru tarihi 9 Mayıs Pazartesi olan yarışmanın ön eleme sonuçları 10 Mayıs günü belli olacak. Birinci olan besteye 5 bin lira verilecek olan yarışmanın finali de 17 Mayıs Salı günü Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak. Belediye Başkanı Abdül Batur, "Yeni Aşık Mahzuni'lerin yaratılması, ürettikleri eserlerin değerlendirilmesi ve bunların kültürümüze kazandırılması konusunda çaba içindeyiz" dedi.

Yeni Aşık Mahzuni'ler için
Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Abdül Batur, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı öğretim görevlileri Gani Pekşen ile Erdal Güral, Narlıdere Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Aslan, Narlıdere Tahtacı Kültür Derneği Narlıdere Şube Başkanı Merih Ünsal ve meclis üyeleri katıldı. Yarışma hakkında bilgilendirmelerde bulunan Başkan Batur, "Anadolu'nun sesi olan, en güzel duygularını yansıtan çok değerli bir ozandı. Kendisini 2002'de kaybettik. Yeni Aşık Mahzuni'lerin yaratılması, ürettikleri eserlerin değerlendirilmesi ve bunların kültürümüze kazandırılması konusunda çaba içindeyiz. Aşık Mahzuni sadece Anadolu'nun değil ülkede tüm ezilmişlerin sesiydi. Eserleriyle insanların beğenisini kazandı. Laik kimliği, Atatürk'e bağlılığı, devrimci kimliğini saklayabilen, ülkemizde çok sevilen bir kişilikti. Narlıdere'nin duyarlılığını ortaya koymuştuk, sadece yarışma değil adına bir park ve içinde de heykelini yapmıştık. Her yıl 17 Mayıs'ta 18:00'da Mahzuni babayı heykeli başında anıyoruz. Bizlere bıraktığı emaneti en iyi şekilde gelecek nesillere yansıtmak için çabalarımızı yürütüyoruz. Bu bir kültür, felsefe ve anlayış. Bunun devam etmesi bizim de en büyük dileğimiz. Bu günlerde ona olan özlem çok daha farklı. Hep barışı isteyen, kovalayan ve savaşa karşı bir kişilikti. Bugünlerde en önemli arzumuz şehit haberlerini bitmesi ve ülkemizin huzura kavuşması" dedi.

Batur'a teşekkür
Aşık Mahzuni'nin önemine vurgu yapan Gani Pekşen, Ne acı ki, Anadolu ozanların ve aşıkların yatağı olmasına rağmen sadece Narlıdere Belediyesi'nin ozanlığın yaşatılması adına böyle bir yarışma düzenlediğini söyledi. Yarışmanın katılım koşulları ile ilgili bilgiler veren Pekşen, "Bu yarışma için ben Abdül Batur'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Katılım Koşulları
Yarışmaya katılacak eserler kaset, Cd, Dvd formatlarında görüntülü veya sadece sesin kaydedildiği demo halinde Narlıdere Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne elden imza karşılığında veya iadeli taahütlü posta yoluyla iletilmesi gerekmektedir. Eserler kapalı zarf içerisinde Ad, Soyad, Adres, Ev-İş-Cep Telefon numaraları, mail adresleri açık bir şekilde yazılıp, kısa öz geçmiş ve I adet vesikalık fotoğraf ile teslim edilecektir. Her katılımcı bir veya birden fazla eser ile yarışmaya katılabilir. Beste yarışması olması nedeniyle sadece güfte gönderen katılımcıların eserleri değerlendirmeye alınmayacaktır. Eserin çalıntı çıkması halinde sorumluluk eseri gönderen kişiye aittir. Daha önce bu veya herhangi bir yarışmaya katılanlar yeni eserleri ile katılabilirler. Ön eleme veya finale kalan eser icracılarına herhangi bir yol ve konaklama ücreti ödenmeyecektir” dedi.  Eserlerini posta yoluyla göndermek isteyenler için Narlıdere belediyesi posta adresi ise Narlıdere Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Mİthatpaşa Caddesi No:447 Narlıdere/İZMİR”.


Son Başvuru 9 Mayıs’ta
Bu yıl 8'incisi düzenlenecek olan Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması'nın son başvuru tarihi 9 Mayıs Pazartesi, saat 17:00 olarak belirlenirken, ön eleme sonuçlarının da 10 Mayıs Salı günü www.narlidere-bld.gov.tr adlı internet sitesinden duyurulması kararlaştırıldı. Final yarışması ise 17 Mayıs Salı günü Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek. Yarışmada birinci olana 5 bin lira, ikinciye 3 bin lira ve üçüncüye ise bin 500 lira ödül verilecek. Mansiyon bağlama ödülü ve mansiyon ses ödülü bin lira, son 5 esere ise 400 lira verilecek. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv