“Aşk ve tango”nun büyüsü 28 Eylül’de

  • 0
  • 958
Yazı Boyutu:

Türk Operası’nın uluslararası üne sahip ikizleri Didem veSinem Balık, aşkı ve tangoyu Karşıyaka’ya getiriyor. 28 Eylül Cumartesi günüKarşıyaka Belediyesi Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne alacakolan Balık kardeşler, yeni albümleri “Aşk ve Tango”yu İzmirlilerin beğenisinesunacak.

 

Mayıs ayında, Avusturya’nın başkenti Viyana’da AIDS’liçocuklar yararına düzenlenen, dünyanın en büyük balosu “Life Ball” da sahnealan Didem ve Sinem Balık Kardeşler, yeni albümleriyle Karşıyakalılarınkarşısına çıkmaya hazırlanıyor. “Aşk ve Tango” adını taşıyan albümleriyle aşkve tango rüzgarı estirecek olan, operanın ikizleri 28 Eylül Cumartesi günüsaat:21.00’de Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’ndaki konsere tümİzmirlileri davet etti.

Dünyaca ünlü opera sanatçıları Didem ve Sinem Balık’ın aşkınbüyüsünü tango ile buluşturacakları konserin biletleri Bostanlı AçıkhavaTiyatrosu’nda satışa çıktı.

İzmir doğumlu Sinem ve Didem Balık, 1999’da Dokuz EylülÜniversitesi devlet Konservatuarı’ndan mezun oldu.  Antalya Operave Balesi'nde Sinem Balık; Kálmán'ın Çardaş Prensesi operetinde, Slyva Varescubaş karekterini, Didem Balık; Verdi'nin La Traviata operasındaFlora karekterini canlandırdı.

Sanatçılar; 2000 yılında Konservatuvar Mezunları Derneğitarafından, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığıı aracılığıyla Avusturya'yagönderildiler. Viyana'ya Prayner Konservatuvarı'na devam ettiler. 2003 yılında,Sinem Balık Viyana Devlet Opera ve Balesi Korosu'yla (Staatsoper) SalzburgFestivalin'de (Salzburger Festspile) 7 eserde söyledi. Didem Balık Teatheran der Wien'de 2 ayrı eserde görev aldı.

 

Sanatçılar, 2000 yılından beri "OperaTwins" olarak aralarındaAvusturya ve Türk Cumhurbaşkanları, Benin Kralı, Viyana Eyalet ve BelediyeBaşkanları, Parlamenterler, prens, prensens ve kontların bulunduğu, dünyanınçeşitli şehirlerinde; ViyanaLinzNew YorkWashington  D.C.AntalyaAnkaraİstanbulİzmirDüsseldorfEssenFrankfurtGalaz'da konserler verdiler. ViyanaBelediye Sarayı, Birleşmiş MilletlerHoffburg Sarayı, Türk BüyükElçiliği, Düsseldorf Parlamentosu, Brüksel Avrupa Parlamentosu, Washington DC'de StratmoreMusic Center, New York'ta 2006 ve 2008 Türk Festivali, Light House'da konserler yaparakbeğeni topladılar.

 

7 dildeki repertuvar çeşitliliğiyle birçok uluslararasıfestivale katılan OperaTwins'in repertuvarlarında; Opera aryaları, duetlerininyanı sıra, Broadway Müzikalleri, Operetler, Zarzuella, Film müzikleri, Türkbestecilerinden eserler de bulunmaktadır. Opera İkizleri hala Avusturya'nınViyana şehrinde yaşamaktadırlar.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Arşiv