“Aşktan Ölmek Prenses Süreyya”, Eylül’ün ilk haftasında

Dünyanın birçok ülkesinde Türkiye’yi gururla temsil eden şarkıcı, barış elçisi Ersin Faikzade, son İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi’nin ikinci karısı Prenses Süreyya’nın bilinmeyen yönlerini ve anılarını içeren kitabını “Aşktan Ölmek Prenses Süreyya”yı tamamladı.

  • 0
  • 2.678
“Aşktan Ölmek Prenses Süreyya”, Eylül’ün ilk haftasında
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünyanın birçok ülkesinde Türkiye’yi gururla temsil eden şarkıcı, barış elçisi Ersin Faikzade, son İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi’nin ikinci karısı Prenses Süreyya’nın bilinmeyen yönlerini ve anılarını içeren kitabını “Aşktan Ölmek Prenses Süreyya”yı tamamladı.  “Aşktan Ölmek Prenses Süreyya”, Eylül ayının ilk haftasında Kültürkent Kuledibi Yayınları tarafından Türkçe ve Farsça olarak yayınlanacak, ardından Amerika’da İngilizce, Avrupa’da ise Almanca, Fransızca ve İspanyolca basılacak. Faikzade, düzenlenecek olan imza günlerine katılarak kitaplarını imzalayacak.

İngiltere, Pakisten, Fransa, İtalya, Arjantin’de verdiği bütün konserlerde arşivciliğe merak sararak Prenses Diana, Farah Diba ve Prenses Süreyya ile ilgili araştırmalar yapan Ersin Faikzade’nin evinin her yanı, bu üç güzel ile ilgili koli koli belge ve fotoğraflarla doldu.

 
Yaptırdığı anket sonucunda Zümrüt yeşili gözlerine milyonlarca, milyarca insanın aşık olduğu Prenses Süreyya çıkınca uzun bir arşiv çalışmasının ardından kitabını yazmaya başladığını belirten Ersin Faikzade, “8 yıl büyük bir kraliçelik süren Süreyya, Türkiye Cumhuriyeti’nin de kraliçesi gibiydi. Dönemin en büyük magazin dergileri, gazeteleri manşetleri Prenses ve İran Şahı’nın seyahatlerini sayfalarına taşıyordu. Şaha bir evlat veremeyince Sürgün edilmesi kararı alındığında Şahın’da, Süreyya’nın da, dünyada milyonlarca kadının da kalbi kırıldı. Bu, bir aşkın ölmesi demekti ve Prenses Paris’e sürgün edildi. Süreyya, her zaman dünyanın en zengin çapkınlarının markajında oldu. Moda ikonu, çok başarılı bir film artisti oldu. 2001 yılında hayatını kaybettiğinde dillere destan bir hüzün ve dillere destan bir servet bırakmıştı” Dedi.

Prenses Süreyya’nın 1991’e kadar zaten hayatını otobiyogrofgi olarak yazdığını, 17 dile çevrilerek, 400 milyon satıldığını, kendisinin de 2001’den 2020 arasında yaşanan trajediyi yazdığını ifade eden Ersin Faikzade, “Kitabımda ortada kalan çok büyük servetin nerelere aktarıldığı görülecek, çok büyük sürprizlere tanık olunacak. Süreyya’nın yanı sıra Gönül Yazar, Süreyya adlı bir şarkı yazan Sanat Güneşi Zeki Müren var.  Tanrı; Bursa, Balçova, Yalova, İstanbul’da kaplıcalarda derdine derman arayan prensese efsunlu bir güzellik verdi, hüzün verdi ama çocuk sahibi olama mutluluğunu yaşatmadı. Hüznü, kalp kırıklığını anlattım” diye konuştu.

İran’da yönetimde  molla rejiminin kendisine kızgın olduğunu ama milyonlarca İranlı’nın sosyal medyayı salladığını anlattığı konuşmasını şöyle tamamladı: “Sosyal medya, Ersin Faikzade bizi yazdı, kraliçemizi yazdı.  O dönemin modern dünyasını yazdı paylaşımlarıyla dolu. Bu rejimin değişmesi halinde İran’da milli bir kahraman gibi karşılanacağım söyleniyor sosyal medyada. İnanıyorum ki çok yakında Hollywood veya başka bir mecrada Prenses Süreyya’nın dillere destan öyküsünü filmleştirecektir.”  
“Aşktan Ölmek Prenses Süreyya” adlı kitap, Eylül ayının ilk haftasında Kültürkent Kuledibi Yayınları tarafından Türkçe ve Farsça olarak yayınlanacak, ardından Amerika’da İngilizce, Avrupa’da ise Almanca, Fransızca ve İspanyolca basılacak. Faikzade, düzenlenecek olan imza günlerine katılarak kitaplarını imzalayacak.  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv