Aslan: 9 Eylül sadece İzmir’in değil Türk Milleti’nin kurtuluş tarihidir

  • 0
  • 1.079
Yazı Boyutu:

İsmi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanadayları arasında geçen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir'in düşmanişgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Bu kurtuluş sadece İzmir'in değil aziz Türk Milleti'nin de kurtuluşudur, şanlıtarihe sahip milletimizin unutulmaz zaferlerinden biridir" dedi.

Aslan, mesajında şunları dile getirdi: "9 Eylül'de ulusal kurtuluş mücadelemizin son halkasını tamamlayan Gazi MustafaKemal ve Türk Ordusu, bağımsızlığına göz dikecek hiçbir gücün olmadığını tümdünyaya en net şekilde göstermiştir. İnanıyorum ki, İzmir 9 Eylül ruhuyla hergeçen yıl daha da güçlenecek, geleceğini çok daha sağlam temeller üzerinekuracaktır. Türk Milleti olarak devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruhve şuurla koruyacak, elecek hedeflerimize birlik ve beraberlik içinde,kararlılıkla devam edeceğiz. Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürkolmak üzere, şanlı tarihimizin bütün kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi birkez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimizi şükranla selamlıyor,İzmir'imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümünü kutluyorum."

 

TÖRENLERİ HALKIN ARASINDA İZLEDİ
Öte yandan Aslan, gün boyunca şehrin dörtbir tarafındaki kutlama etkinliklerine de katıldı. Özellikle CumhuriyetMeydanı'nda vatandaşlar ismi Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında dageçen Aslan'a yoğun ilgi gösterdi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir-Cape Town iş birliği

Hıdırellez dileği barış, adalet ve refah

Karabağlar Hıdırellezle coştu

Başkan Mutlu Hıdırellez Şenliği’ne katıldı

Hıdırellez ve bahar coşkusu

Şenlik havasında Hıdırellez

Arşiv