ATANANLAR ve YÜKSELENLERE COSKULU KUTLAMA

  • 0
  • 597
ATANANLAR ve YÜKSELENLERE COSKULU KUTLAMA
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Geleneksel Atananlar ve Yükselenler Kutlama Töreni; Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün ev sahipliğinde DESEM (Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi) 75’’nci Yıl Amfisi’nde coşkulu bir katılımla gerçekleştirildi. Üniversitede 2015 yılı boyunca atanan ve yükselen 219 öğretim üyesi için düzenlenen törene Yönetim Kurulu ve Senato Üyelerinin yanı sıra, öğretim üyelerinin yakınları da katıldı.

Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün Rektörlüğü döneminde 2009 yılında başlatılan ve gelenekselleşerek devam eden Atananlar ve Yükselenler Kutlama Törenine; 63 profesör, 85 doçent ve 71 yardımcı doçent katıldı. Rektör Prof. Dr. Füzün, açılış konuşmasında Dokuz Eylül Üniversitesi’nin uzun yıllardan beri özlük haklarına çok önem veren bir kurum olduğunu vurguladı ve     “Üniversitemiz öğrencilerine, akademik ve idari çalışanlarına, emeklilerine çok önem verir. Bugüne dek Üniversitemizde akademik kriterlerini yerine getiren tüm öğretim elemanlarımıza özlük hakları, zamanında teslim edilmiştir. Atananlar ve Yükselenler törenlerimizin bu yıl yedincisini gerçekleştirdik. Ne mutlu ki akademik koşullarını yerine getirip atanamayan kimse yok” diyerek bu konudaki duyarlılığını ifade etti.

Atanan ve Yükselen öğretim üyeleri ile ilgili hazırlanan sunuma geçmeden önce konuşmasında ‘barış’a vurgu yapan Prof. Dr. Mehmet Füzün, dünyadaki en önemli şeyin ‘barış’ olduğunu söyledi ve “Barış olmazsa ne dostluklar kalır, ne bilim yapılabilir.  21’nci yüzyılda dünyamız başta iletişim olmak üzere her konuda hızla gelişti. Ama bazı olumsuzluklar maalesef sürüyor. 2016 yeni yıl mesajımda da vurguladım. En büyük dileğim, barışın devamı. Barışın devamı demek, her konuda olduğu gibi üretimin de devamı anlamına geliyor” diyerek yeni yılda barış dolu bir dünya dileğini yineledi.
Tören boyunca hazırlanan sununun eşliğinde sahneye guruplar halinde davet edilen yardımcı doçent, doçent ve profesör kadrosuna atanan öğretim üyeleri, Rektör Prof. Dr. Füzün tarafından takdim edilirken, Üniversite Rozetleri sunuldu. Tören, Rektörlük Fuayesi’ndeki kokteyl ile devam etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv