Atatürk duygusal bir insandı

  • 0
  • 669
Atatürk duygusal bir insandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” kapsamında “Atatürk’ü Anlamak” adlı belgesel ve İzmir Türk Koleji Uşakizade Köşkü Müdürü Ahmet Gürel’in konuşmacı olarak katıldığı  söyleşi düzenlendi. Etkinlik Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Bilim  Sanat Amfisi’nde gerçekleştirildi.
 
Programda Ege Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğretim Elemanı  Dr. Şule Sevinç Kişi   kısa bir konuşma ile Ahmet Gürel’i öğrencilere tanıttı. Dr. Kişi; “Atatürk egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen dünyaya örnek olmuş bir lider” dedi.
Türkiye’nin en zengin Atatürk fotoğrafları arşivlerinden birine sahip olan Ahmet Gürel, Ege Üniversitesi’nin düzenlediği Cumhuriyet ve Atatürk Günleri adı altında gerçekleştirilen programların bir çoğunda yer aldı ve fotoğraf albümlerini sergiledi.
 
Atatürk’ün bir anısından bahseden Gürel; “Mustafa Kemal Atatürk Erzurum yolunda 3 Temmuz 1919’da  bir kafile ile karşılaşıyor ve durduruyor. Mustafa Kemal “Nereden geliyorsunuz?” diye sorduğu zaman Çukurova’dan cevabını alıyor.  Bunu üzerine Mustafa Kemal Paşa “Niye Erzurum’a gidiyorsunuz?” diyor. Kafiledeki bir adamın cevabı ‘Bizi Ruslar yendi, ama duydum ki İstanbul’daki ırzı kırıklar bizim Erzurum’u Ermenilere verecekmiş, buna kim cesaret eder engellemeye geliyoruz’ cevabını alır” diye konuştu.
  Gürel, “Mustafa Kemal kurban kesilirken  bile bakamazdı. Bir çocuk, bir köpek ölse ağlayan o kadar duygusal bir insan bize bu günleri kazandı.  Bu günler sizlere emanettir” dedi.
İZMİR( Ege Ajans/Gülcan Demirel / Cemre Kurtdere)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Arşiv