Atatürk gibi düşünmek

  • 0
  • 739
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde Dr. Nurdan Erdoğan'ın sunumuyla "Atatürk ve Çevre" konulu seminer gerçekleştirildi.
      
Farklı fakültelerden gelen öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen seminerde konuşmacı Dr. Erdoğan, Atatürk'ün çevre konusundaki anılarına ve sözlerine yer verdi. Dr. Erdoğan “Atatürk bir ağacın kesilmemesi için köşkün dahi taşınabileceğini ‘Yürüyen Köşk’ örneğinde göstermiştir. Köşkün temeline zarar veren çınar ağacının kesilmemesi için köşk'ün taşınmasını istemiştir. Benzer konularda Atatürk tüm dünyaya örnek bir bireydir. Norveçliler’in "Atatürk gibi düşünmek" deyimi ve Vanderbit Üniversitesi Öğrt. Üyesi Dr. Kink Landin Atatürk'ün doğa sevgisini bildiği için bulduğu çiçeğe “Atatürk çiçeği” ismini vermesi bu konuda verebileceğimiz örneklerden bazıları” diye konuştu.
     
Cumhuriyet döneminde kurulan Atatürk Orman Çiftliği’nin günümüzde hala etkinliğini sürdürdüğünü ifade eden Dr. Nurdan Erdoğan, ancak ormanın büyük bölümünün yol genişletme çalışmaları nedeniyle yok olduğu ifade etti. Dr. Erdoğan, konuşmasının sonunda yeni neslin ormanlara ve doğaya sahip çıkması gerektiğini vurguladı.  İZMİR(Ege Ajans/ Selahattin Bodur-Mehmet Tayyar)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kütahyalı üç noktayla ne demek istedi?

Müzeler Haftası’nda etkinlik yağmuru

19 Mayıs’a coşkulu kutlama

Bayraklı’da 19 Mayıs coşkusu

Buca'da rengarenk bayram kutlaması

19 Mayıs’a muhteşem kutlama

Arşiv