Atatürk için Bayraklı’da özel konser

  • 0
  • 785
Atatürk için Bayraklı’da özel konser
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77. yıl dönümünde özel konserle andı. Gecede Bayraklı Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ve konuk sanatçı Çiğdem Gürdal sahne aldı.

Şef Halil Altınköprü yönetiminde gerçekleşen Bayraklı Belediyesi Türk Sanat Müziği korosu özel konseri Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleşti.  Konserin konuk sanatçısı ise Kültür Bakanlığı ses sanatçısı Çiğdem Gürdal oldu. Etkinlikte Atatürk'ün hayatı slayt gösterisi ile katılımcılara izletildi. Slayt gösterisi vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı.  Hep bir ağızdan söylenen şarkılar ve Bayraklı Belediyesi tarafından dağıtılan Türk Bayrakları gecede muhteşem görüntüleri beraberinde getirdi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkılarını seslendiren koristlere vatandaşlar da eşlik etti. Daha sonra sahne alan Kültür Bakanlığı ses sanatçısı Çiğdem Gürdal ise, gecenin finalinde dinleyenleri çoğu zaman duygulandırdı.

Harbiye ve 10. Yıl Marşı ile son bulan gecede açılan 12 metrelik Türk bayrağı ise renkli görüntüler oluşturdu. Yüzlerce vatandaş ellerinde bayraklarla sanatçıları ayakta alkışladı.

"ÇOCUKLARIMIZA BIRAKACAK EN GÜZEL HEDİYEMİZ ATATÜRK CUMHURİYETİ"
Bayraklı’da Mustafa Kemal Atatürk’ü her alanda yaşatmaya çalıştıklarını dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Çocuklarımıza bırakacak en güzel hediyemiz  "Atatürk Cumhuriyeti" onunla bir kez daha gurur duyuyoruz. Keşke Atatürk yaşasaydı da sizleri görseydi" dedi. Başkan Karabağ'ın konuşması uzun süre ayakta alkışlanırken gece, Başkan Karabağ'ın da aralarında bulunduğu koristlerin seslendirdiği Harbiye marşı ve salonda 12 metrelik Türk bayrağının açılmasıyla sona erdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv