Atatürk ile birlikte düşmanlarla savaşmak isterdim!..

  • 0
  • 583
Atatürk ile birlikte düşmanlarla savaşmak isterdim!..
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Küçük Şeyler Anaokulu öğrencileri 29 EkimCumhuriyet Bayramı’nın büyük bir coşkuyla kutladı. Öğrenciler bir panoyaastıkları ve Atatürk için düşündüklerini çok güzel sözlerle ifade ettiler.Bunlardan en ilgi çekeni; ‘Atatürk ile birlikte düşmanlarla savaşmak isterdim’oldu.

 

“Suflörsüz” eğitim veren ve “Burada her şey küçüğün”ilkesiyle adından sıkça söz ettiren Bornova Küçük Şeyler Anaokulu öğrencileri29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın büyük bir coşkuyla kutladı. Öğrenciler birpanoya astıkları ve Atatürk için düşündüklerini çok güzel sözlerle ifadeettiler. Bunlardan en ilgi çekeni; ‘Atatürk ile birlikte düşmanlarla savaşmakisterdim’ oldu.

Okulda aldıkları eğitim ile yaşama hazırlanan Bornova KüçükŞeyler Anaokulu öğrencileri yine kendilerine yakışan bir coşkuyla 29 EkimCumhuriyet Bayramı’nın 91’incisini kutladılar. Günler önce cevre hazırlıklarabaşlayan öğrenciler sınıflarında Türk Bayrağı, Atatürk ile ilgili fotoğraflarve Cumhuriyet Bayramı konusunda yaptıkları resimleri okulun ön bahçesindekiduvarlara astılar. En ilgi çekeni ise Atatürk ile ilgili düşüncelerini anlatancümleciklerdi. Bunlardan dikkat çekenlerin bazıları şöyleydi:

Atatürk ile birlikte düşmanlarla savaşmak isterdim.

Sen yoksun ama sana hediye almak istiyorum.

Çok iyi bir insansın. İyi ki doğdun.

Atatürk keşke ölmeseydi bizimle bu bayramı kutlasaydı.

Yaşlansan bile ölmeseydin yine güzel işler yapardın.

Veliler bu tümceleri okurken çok duygulandılar.

Çocukların tören sırasındaki coşkusu ise görülmeye değerdi.Çocuklar Atatürk Şiirlerini ve şarkılarını okurlarken balon yağmuru altındabaşlayan 10. Yıl Marşı’nda ise iyice coştular ve velileri ile birlikte marşsöylediler. Modern Dans Öğretmeni ile partnerinin dans gösterisi ve Zeybekoynamaları ise büyük ilgi gördü.

Okul Müdürü Selami Korkmaz yaptığı konuşmada geleceğinteminatı çocukların Cumhuriyet’e bu denli coşkuyla sahip çıkmalarınınumutlarını bir kez daha arttırdığını belirterek, “Çocuklarımızın dabüyüdüklerinde çevresindekilere; ‘Nice 91. yıllara’ demesini görmek istiyorum.Bu görüntülerin bu konuda ne denli doğru düşündüğümüzü gösteriyor” dedi.

 

 

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Çeşme’de 1 Mayıs coşkusu

Arşiv