Atlantis Rallisi’nde heyecan doruktaydı

  • 0
  • 1.008
Yazı Boyutu:

TOSFED Ralli Kupası üçüncü ayağı Atlantis Rallisi, kısa adıBMSPORT olan Batı Anadolu Motorsporları Kulübü tarafından Karakaş AtlantisKuyumculuk ile No1 Yapı ve Yalıtım Çözümleri sponsorluğunda 21-22 Haziran 2014tarihlerinde İzmir Seferihisar’da gerçekleştirildi.
 
 
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından amatörsporcuları teşvik amacı ile oluşturulan ve desteklenen kupanın 3. Ayağını statalan 37 ekipten 28’i tamamlayabildi. Toplam uzunluğu 66,20 km. olan 6 özeletaptan oluşan rallide ekipler 5 ayrı kategoride mücadele ettiler. Sığacık TeosMarina ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda; Kategori 1’de FiatPalio ile yarışan İzmirli ekip İsmail Cabacı-Ercüment Can Tolun birinciliğielde ederken, benzer bir otomobille Mehmet Can Çakar-Özgün Çakar ikinci ve MehmetCivelek-Erdal Boz üçüncü oldular.
 
Citroen Saxo VTS’lerin podyumu oluşturduğu Kategori 2’de,Atlantis destekli İzmirli genç ekip Egemen Çivicioğlu-Tolga Tezeken ilk sıradayer alırken, İstanbul’dan Erdinç-Ergün Yeşilyurt kardeşler ikinci ve SemihÇekmez-Mahir Çekmez üçüncü olarak podyumu oluşturdular.
 
Kategori 3’de Renault Clio Ragnotti ile mücadele edenBursalı ekip Hakan Ertarman-Yunus Emre Bol podyumun en üst basamağındaki isimoldu. Ford Fiesta ST ile Yaşar Abay-Aykut Bilir ikinciliği kazanırken,üçüncülükte bir diğer Ford Fiesta ST ile Erdem İlbaylı-Ceren Ergun yer aldı.
 
Kategori 4’te ev sahibi ekip Atlantis destekli Opel CorsaS1600 ile Taner Şengezener-Bora Yılmaz bir kez daha birincilik kürsüsünde yeraldı. Yarış sırasında normal etapta talihsiz bir saldırıya uğrayarak darpedilen Şengezener-Yılmaz ekibi, konuyla ilgili şikayette bulunmak üzerejandarma karakoluna hareket ederek yarışın ödül törenine katılamadı. YükselÖzgür-Ersin Tunç ekibinin ikinci sırada tamamladığı Kategori 4’ün üçüncülüğünüise Renault Clio R3 ile bir ara yarış sırasında yangın tehlikesi atlatan AliGülan-Maria Gülan çifti elde etti.
 
Kategori 5’te Renault Sport Clio ile yarışan İzmirli ekip ErkanYanıkoğlu-Ünsal Deniz ilk sırada yer aldı. İkinciliği Renault Clio RS ile MuratGüray-Hürol Menderes kazanırken, Opel Astra G ile Osman Karaosman-Serdar Yalçınüçüncülüğü elde etti.
 
Klasman dışı Açık Grup’ta mücadele eden ekipler arasında enhızlı isim, bu yarışa Ford Escort MK 2 direksiyonunda oğlu Cemal Diker ilekatılan tecrübeli ralli pilotu Mithat Diker olurken, Yonca Güngör-Erdal Oralikinciliği kazandı. Güngör aynı zamanda yarışın en iyi kadın pilotu ödülünün desahibi oldu.
 
TOSFED Ralli Kupası 02-03 Ağustos tarihlerinde BursaOtomobil Sporları Kulübü tarafından Yalova’da düzenlenecek olan Armutlu Rallisiile devam edecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

Arşiv