Atletizm heyecanı İzmir’de

  • 0
  • 960
Yazı Boyutu:

22’inci Balkan Veteranlar Atletizm Pist Şampiyonası 21-23 Eylül tarihleri arasında İzmir’de gerçekleşecek
 
Konak Belediyesi ve İzmir Masterler Atletizm Kulübü organizasyonuyla düzenlenen 22’inci Balkanlar Atletizm Pist Şampiyonası basın toplantısı Atatürk Stadyumu Atletizm Sahası’nda gerçekleşti. 21-23 Eylül tarihleri arasında sporun kalbinin İzmir’de atacağı Şampiyona için düzenlenen toplantıya Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, İzmir Masterler Atletizm Kulübü (İZMAK)Başkanı  Aycan Kurtcan ve deneyimli veteranlar Şinasi Ertan ile Dr. Hikmet Kandeydi katıldı.
 
Atletizmin İzmir’de taçlanacağını dile getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, konuşmasında ekonomik yerel yönetimin kente katkısını anlattı. Avrupa Şampiyonası’na sporcu olarak katılacağını söyleyen Başkan Tartan şöyle konuştu:
 “Kentlerin gelişiminde çağdaşlığın gerektirdiği altyapı ne kadar önemliyse kültür, sanat, spor da o kadar önemlidir. Bunun için göreve geldiğimiz ilk gün hedefimizi koyduk ve  İzmir’in uluslararası organizasyon eksiğini tamamladık. Biz başından beri ekonomik yerel yönetim diyoruz. Çünkü ekonomik yerel yönetim, halkın kesesine, kentin tanıtımına katkı koyarken, uluslararası organizasyonlarla da dünyanın ilgisini o kent üzerinde toplar. Biz bunu üç buçuk yılda başardık. Federasyonla, sporcularla, İzmir masterleriyle el ele verdik, hedefe kitlendik; şimdi de hep birlikte Atletizmi taçlandıracağız.”
 
MADALYALAR ÇOK SKORLAR  REKORLAR OLSUN
Balkan Veteranlar Atletizm Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden İZMAK Başkanı Aycan Kurtcan ise, “22’inci Balkan Veteranlar Atletizm Şampiyonasına hazır olduğumuzu gururla söylüyoruz. Şampiyona için çok çalıştık. Madalyaların çok, skorların rekor olduğu bir şampiyona diliyorum” dedi.
İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü  Mehmet Kaplan İzmir’in kapasitesinin büyük organizasyonlar için yeterli olduğunu ifade etti ve “Tüm federasyonlara bugün bir çağrı yapıyoruz. İzmir hazır, uluslararası organizasyonlara talibiz” dedi.
 
Türk Atletizminde özellikle Maraton dalının en önemli isimlerinden olan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, İzmir’i uluslararası organizasyonlar için pilot il olarak gördüklerini belirti ve sözlerine şöyle devam etti:
“İzmir hem altyapısıyla, hem atletleriyle hem de belediyeleriyle sporu, spor organizasyonlarını sahipleniyor. Bu tip şampiyonalarda en önemli olgu, belediyenin organizasyonu sahiplenmesidir. Bu anlamda Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da bütün gücümüzle ve heyecanımızla 2018 Avrupa Atletizm Şampiyonası’nı İzmir’e getirmek istiyoruz.”
 
101 MADALYALI USTA
101 madalyayla bir rekora imza atan deneyimli veteran Dr. Hikmet Kandeydi, yeni rekorların sözünü verdi ve “100 yaşında 100 madalya hedeflemiştim. Ancak 80 yaşında bu hedefe ulaştım. Bu işin sırrı severek çalışmak; genç kalmanın sırrı heyecan duymaktır” diye konuştu.
İZMAK kurucu onur üyesi, 86 yaşındaki Şinasi Ertan da gençleri yüreklendirdiği konuşmasında  “Dünyadaki tüm sporların temeli Atletizmdir. İyi bir atlet tüm branşlarda başarılı olur. Atletizmi Türkiye’de geliştirirsek, gerek ekonomik güçlerde gerek sportif güçlerde Türkiye’nin yeri çok ileride olacaktır” dedi.
Spora, turizme ve ekonomiye katkı
Kadınlarda 30, erkeklerde 35 yaş üstü  796 sporcunun yarışacağı şampiyonada İzmir, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Moldova, Romanya, Slovenya, Sırbistan ve Yunanistan’dan gelen veteranları konuk edecek. Balkan Veteranlar Atletizm Pist Şampiyonası ile Balkan ülkelerinden ve dünya spor çevrelerinden çok sayıda spor sevdalısı İzmir’e gelecek. 3 gün sürecek yarışlarda sporun güçlendirdiği kardeşlik duygusuna bir kez daha vurgu yapılacak. Şampiyona için gelenler kenti gezme, İzmir’i tanıma şansı yakalayacak ve esnafından otel işletmecisine, turizm ve ekonomiyi ayakta tutan kent insanı, organizasyonu avantaja çevirecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv