Atmadık, Emek Kattık

Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇEVMER) “Perşembe Seminerleri” devam ediyor. Bu yıl Kovid-19 pandemisi dolayısıyla Microsoft Times uygulaması üzerinden online olarak gerçekleştirilen seminerlerin ilk konuğu Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Doç. Dr. Banu Aktin Yoldaş oldu.

  • 0
  • 2.228
Atmadık, Emek Kattık
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇEVMER) “Perşembe Seminerleri” devam ediyor. Bu yıl Kovid-19 pandemisi dolayısıyla Microsoft Times uygulaması üzerinden online olarak gerçekleştirilen seminerlerin ilk konuğu Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Doç. Dr. Banu Aktin Yoldaş oldu. Seminere; ÇEVMER Müdürü Prof. Dr. Dinçer Ayaz, Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Armağan Kınal, Prof. Dr. Melike Bor ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Seminerin açılışında konuşan Prof. Dr. Dinçer Ayaz, “Her yıl hem güz hem de bahar yarıyıllarında gerek öğrencilerimizi gerekse çevre konusunda duyarlı çalışmalar yapan araştırmacılarımızı Perşembe Seminerleri etkinliğimizde buluşturuyoruz. Bugünkü konuğumuz Banu Hocamızın geri dönüşüm sanatı konusunda pek çok faaliyeti var. Yoğun pandemi döneminde bizi kırmayıp davetimizi kabul ettiği için kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Herkes atıklar konusunda hassas olmalı”
Seminerde “Atmadık, Emek Kattık” başlıklı bir sunum gerçekleştiren Doç. Dr. Banu Aktin Yoldaş, “Dünyamızdaki malzeme tüketimini azaltmamız gerekiyor. Çünkü kaynaklarımız hızla tükeniyor. Bu yüzden bizlerin geri dönüşüme önem vermemiz gerekiyor. Yeni üretim yapmak her seferinde yeni enerji sarfiyatına sebep oluyor. Enerji tasarrufu açısından da geriş dönüşüm çok önemli. Ayrıca ekonomiye katkı sağlamış oluyoruz. Atıklarımızın fazla olması yer altı suyu kalitesi açısından da sorun teşkil edebiliyor. Bunların depolanması, taşınması ve yok edilmesi ayrı ayrı problemler. Dolayısıyla atıklar konusunda hassas olmak, dünyayı korumak adına çok önemli” diye konuştu.

Doç. Dr. Banu Aktin Yoldaş, sunumunda kendi evinde ve çalıştığı ortamda atık haline gelmiş malzemeleri geri dönüştürerek oluşturduğu çalışmaları katılımcılarla paylaştı. Doç. Dr. Aktin Yoldaş ayrıca sürdürülebilir moda uygulamalarının öneminden bahsetti.
Seminer, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bonfil'den Bangkok Sokak Lezzetleri

Çocuk Senfoni Orkestrası ‘Bahara Merhaba’ dedi

Öğrencilerle iftar

Moncef Genoud rüzgarı esti

Caz Tarihine Bakmak Embryo Live

Unutulmaz konser

Arşiv